22-11-05

Gelukkig toch chemo

Wie had kunnen denken dat ik ooit zo’n uitspraak zou doen, ‘gelukkig toch chemo gekregen’? Rare wendingen heeft het leven soms voor ons in petto.

Het was weer een eindeloze dag in het ziekenhuis gisteren. Om 8 uur aangekomen en de verpleging was onmiddellijk in paniek toen ze mij hoorden hoesten. Ik moet toegeven dat het ook wel echt een vreselijk geluid was wat ik produceerde. Ze besloten dan maar om de port a cath (pac) nog niet aan te prikken om bloed te nemen, maar het via mijn arm te doen. Ze gingen ervan uit dat ik te ziek was om chemo te krijgen en dan zou de pac inderdaad niet gebruikt moeten worden. Mijn temperatuur werd gemeten, maar gelukkig had ik geen koorts. Ik bleef maar hoesten en telkens kwam er een andere verpleegster zeggen dat ik toch wel echt heel ziek leek, tja, toen begon ik toch ook wel wat te panikeren.

Mijn oncologe, dr. Huizing, begint haar consultatie om 9 uur op een andere afdeling in het ziekenhuis, dus ik maar snel naar daar gelopen. De wachtzaal zat helemaal vol en ik had natuurlijk geen afspraak. Ik ben dan maar op een ‘strategische’ plaats gaan zitten, goed in het zicht. Toen ze aankwam vroeg ze verwonderd of er iets mis was, want ze had me daar natuurlijk helemaal niet verwacht. Ik knikte alleen maar en ze wist genoeg. Ik mocht rechtstreeks met haar meelopen. Ze onderzoekt me en meent vocht te horen in mijn longen, wat haar doet vrezen dat ik opnieuw een longontsteking heb, en betekent dat ik zeker geen chemo mag krijgen. Fotootje van de longen nemen dus.

Ik kom op de afdeling medische beeldvorming, amai, het leek wel alsof ze daar iets gratis uitdeelden of iedereen zijn been gebroken had, de wachtzaal vol, de gangen vol met mensen, rolstoelen, bedden,… Pff, dat werd dus alweer wachten. Uiteindelijk was ik dan toch aan de beurt. Rond 11 uur was ik terug op mijn kamer.

Vijf minuten later fleurde ik helemaal op want toen verscheen mijn vriendin Rikkert in de deuropening. Ik had haar al een hele poos niet meer gezien en we hebben dus gekletst, gekletst, gekletst… Nog eens bedankt voor je bezoek Rikkertje, het heeft die grijze dag veel aangenamer gemaakt! En ook bedankt voor het boek (De Pianiste van Elfriede Jelinek), ik laat je zeker weten wat ik ervan vond.

Rond 11.20 uur komt de verpleger het verlossende nieuws brengen, geen longontsteking (wel zware bronchitis) dus de chemo kan doorgaan en dat ze die gaan bestellen in de apotheek. Oef… Mijn bloed is ook oké, alleen is mijn suiker behoorlijk hoog, maar dat is blijkbaar een gevolg van de werking van Taxol.

De klok begint dan zeer langzaam te tikken. 12.30 uur – niks,13 uur - nog niks, 13.45 u - nog niks, 14.15 uur – nog niks, eindelijk om 15 u is de Herceptine klaar en kunnen we starten. Blijkt dat er in het hele ziekenhuis maar 1 apotheker is die chemo mag bereiden en het was erg druk.

Eerst Herceptine, dan uurtje spoelen en dan de chemo. Dat laatste was best spannend want deze keer probeerden we het zonder cortisone. Ik zou het al vrij snel moeten voelen als ik een allergische reactie kreeg, maar gelukkig ging dat allemaal goed. Joepie, vanaf nu geen cortisone meer!! De laatste druppel zat erin rond 19 uur.

Daarna nog een goede babbel gehad met mijn oncologe en toen was pa daar om mij terug thuis te brengen. Lekkere puree met stoofvlees gegeten die ons ma had meegegeven en vervolgens als een blok in slaap gevallen. Vanmorgen zelfs tot 9 uur geslapen, een echte luxe.

Voorlopig voel ik me vrij goed, alleen een beetje misselijk, hopelijk doen de antibiotica en de puffertjes nu verder hun werk en ben ik snel verlost van het hoesten.

Commentaren

goed zo! blij dat het allemaal kunnendoorgaan is!Ik was echt benieuwd en had deze morgen al vroeg mijn pc aanstaan om te zien of je er al was!Nu ben ik dus gerust en kan ik gaan verder doen!Hopelijk niet te veel bijwerkingen de volgende dagen en tot.....

Gepost door: Marie-louise | 2005-11-22 om 10.06

Reageren op dit commentaar

*** Hopelijk voel je je redelijk goed na de behandeling. Rust maar lekker uit!

Gepost door: Crisje | 2005-11-22 om 11.05

Reageren op dit commentaar

veel beterschap heel toevallig vond ik je site hier, toen ik op zoek was naar de laatste nieuwtjes over herceptine, en ik had al snel door dat jij het was.(alhoewel ik je gisteren, door de drukte van de nieuwe afdeling, in het ziekenhuis niet herkend had)
Ik wou je even zeggen dat ik het echt wel boeiend vond om de andere kant van het verhaal eens te lezen.Echt een mooie site!
Wel goed dat je chemo door is kunnen gaan, na al dat wachten(waar we echt mee bezig zijn om dat te verminderen), en ik hoop echt voor je dat je niet te veel last hebt van de de nevenwerkingen.
Veel beterschap en misschien zie ik je bij ons de volgende keer

lieve groetjes
Bieke, oncologie

Gepost door: bieke | 2005-11-22 om 12.21

Reageren op dit commentaar

oef!! Ik was al effe in paniek toen ik gisterenavond niks te lezen vond op je site over de chemo. Ik dacht echt dat ze je ginder hadden gehouden omdat je zo moest hoesten. Maar 'gelukkig' heb je de chemo toch gekregen. en zelfs zonder cortisone, da's goed nieuws. Allee, ik hoop dat er niet te veel bijwerkingen zijn deze keer, en dat je veeeeelll en goed slaapt.
doe de groetjes aan Hans en Nanouchka
Doei, annita

Gepost door: annita | 2005-11-22 om 19.31

Reageren op dit commentaar

Maandag wel een 'dagje om U' tegen te zeggen En al een beetje bekomen ! Dat is inderdaad wel erg lang dat ze je bezighouden, het verbaast me toch een beetje dat er serieuze wachttermijnen tss zitten. Maar ach ik zit dan ook in dat andere wereldje hé, vooruit, vooruit, vooruit en liever gisteren dan morgen hé.
ciao xxx

Gepost door: viviane | 2005-11-23 om 08.27

Reageren op dit commentaar

slapen hoi elly,
heb je deze nacht ook weer goed geslapen?
Oef, nu verder zonder die rot-cortisone! Eindelijk toch eens een meevallertje!
Hoe gaat het met je hoest?
XX
Rikkert

Gepost door: rikkert | 2005-11-23 om 08.33

Reageren op dit commentaar

Voor Viviane Ja Viviane, dat andere wereldje, that was the story of my life! Altijd maar vooruit, nog dit, nog dat,... Vergeet toch maar niet om soms eens een adempauze in te lassen! Een van de dingen die geleerd heb tijdens de laatste 3 jaar is geduld hebben en wachten wachten wachten... Wie mij vroeger kende weet dat dat zeker niet één van mijn sterkste punten was, maar wat moet je...

Gepost door: Elly | 2005-11-23 om 09.11

Reageren op dit commentaar

borstkanker hallo , ik ben diane en heb per toeval je site ontdekt
bij mij werd in 2002 ook borstkanker vast gestelt en in 2004 uitzaaien in de lever en bot heb toen ook chemo en bestralingen gehad en hereptine die ik nu nog steeds krijg en ik voel me goed en het gaat nog steeds goed ook dr huizing heb ik als dokter en ik vind het een goede dokter
ik wens je veel sterkte met de behandeling en kop op morgen schijnt de zon ik kijk steeds vooruit en geniet van alles

groetjes diane

Gepost door: diane | 2005-11-25 om 14.48

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.