06-12-05

6e chemo

Gisteren was het tijd voor chemo nummer 6. Om 8.15 uur bloed geprikt, alweer via de arm omdat de pac geen bloed gaf… De verpleegster vroeg of ik het al eens met de oncologe besproken had, zodat ze die eventueel op een andere plaats kunnen steken, maar vermits de pac soms wel werkt, heb ik daar niet veel zin in. De plaatsing van de pac is één van de griezeligste dingen die ik de laatste 3 jaar ondergaan heb (terwijl heel veel mensen er helemaal niks aan vinden). Je ligt daar in die supermoderne en futuristische operatiekamer; het wordt plaatselijk verdoofd, je hoort wat de dokter en verpleegsters tegen elkaar zeggen en je voelt heel goed dat ze daar aan het werken zijn, het stinkt want ze moeten bloedvaten dichtbranden, enz… Flauw misschien, maar de 2 leverpuncties en de kijkoperatie aan mijn lever met de ongewenste complicaties waren verschrikkelijk, maar toch vond ik de pac erger. De geïnteresseerden kunnen het bekijken als je op de link 'een port a cath' klikt in de tekst 'Hoe het allemaal begon'. Als het ooit echt moet, zal het moeten zeker, maar voorlopig laat ik toch maar in mijn arm prikken.

Soit terug naar gisteren dan. Ze zijn in het oncologisch daghospitaal alles op punt aan het stellen om de wachttijden voor de patiënten korter te maken. Een hele verademing. Vroeger stuurde de apotheek alle baxters die je moet krijgen samen op, maar nu maken ze het ene product na het andere. Omdat de bloeduitslag voor het toedienen van Herceptine niet belangrijk is, kon de verpleegster die bestelling onmiddellijk doorgeven. Rond 9.45 uur was mijn Herceptine al klaar. En tegen dat die een uur gelopen had en daarna een uurtje spoelen met fysiologisch water was de chemo ook klaar. Deze week hebben we de chemo over anderhalf uur laten lopen om te bekijken of dat wat minder bijwerkingen geeft dan vorige week. Om 14 uur was ik klaar. Nog een kort gesprekje met de oncologe en daarna richting thuis, naar mijn zeteltje, want ik was erg moe. Mijn oncologe vertrekt morgen naar de grootste borstkanker symposium ter wereld (San Antonio Breast Cancer Symposium)
Ik voel me vandaag niet al te slecht, wel last van diarree, maar dat hoort erbij. We zullen wel zien hoe de dag verder verloopt. Ma, Lieve en Patrick, bedankt voor jullie morele ondersteuning in het ziekenhuis!

Commentaren

PAC Ik heb mijn PAC laten plaatsen onder volledige verdoving. Mijn arts liet mij de keuze tussen een plaatselijke verdoving of een lichte algemene verdoving. Misschien toch eens vragen ?
Hopelijk vallen de bijwerkingen deze keer een beetje mee. Veel sterkte...

Gepost door: Anneke | 2005-12-06 om 11.17

Reageren op dit commentaar

succes.... Hoi Elly,
Ook bij mij dus problemen met het bloedprikken via de pac. Hier doen we op maandagochtend (voor 9 uur) bloed prikken. En op dinsdag kun je dan kiezen of je voor of na de middag chemo wilt. Nu zat ik tussen in omdat ik mijn gesprek met de oncoloog had. Mijn bloed was nog steeds prima. En om 11uur met het hele zaakje begonnen. Om 15u15 was ik helemaal klaar. Bij mij loopt de Taxol ongeveer een uurtje. Hoop dat de bijwerkingen voor jou (en ook voor mij :o)) een beetje meevallen.
liefs, Annemie.

Gepost door: Annemie | 2005-12-06 om 19.05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.