19-12-05

7e chemo

Om 8.15 uur bloed geprikt, gelukkig al de tweede week op rij dat bloed genomen kon worden via de pac. Verder geen geprik meer in mijn arm dus. Het gaat trouwens alsmaar beter met de wachttijden in het oncologisch daghospitaal. Rond 9 uur zijn we gestart en om 12.45 uur was ik volledig klaar. De oncologe is nog even langs gekomen om het resultaat van de scan te bespreken en mij te informeren over de belangrijkste zaken van het borstkankersymposium in de VS.

In verband met de scan wist zij te melden dat we ook rekening moeten houden met het feit dat er tussen de scan waarop de (snelle) groei van de tumoren vastgesteld werd en de start van de chemo 6 weken zaten en dat de groei tijdens die periode gewoon doorgegaan is. De huidige scan is vergeleken met een oudere status in september (er is namelijk geen scan beschikbaar van eind oktober toen we met de chemo gestart zijn) en dus moeten we ervan uitgaan dat de tumoren toch wat kleiner geworden zijn. Verder is het zo dat Taxol niet onmiddellijk spectaculaire resultaten geeft, maar eerder langzaam werkt. Hoopvol dus. Zij heeft ook nog iets voorgeschreven voor de vervelende hoest waarmee ik blijf kampen en die dus waarschijnlijk een allergische reactie op de chemo is. Ben benieuwd of dat wat gaat helpen. En nu ga ik rusten…

Commentaren

hoopvol nieuws lieve elly, dit is wel echt positief en hoopvol nieuws en kan alleen maar positief geïnterpreteerd worden.
Ik ben zo blij dit te horen, deze opkikker kan je beter dan wat ook gebruiken. Ook goed te horen dat ze eindelijk wat doen om het wachten in te korten.
Ik was een beetje triest vandaag, heb heel veel aan jou gedacht, maar dit maakt mijn dag toch wel echt helemaal goed!
dikke X
rikkert

Gepost door: rikkert | 2005-12-19 om 15.53

Reageren op dit commentaar

symposium goeie morgen elly,
nog wat vergeten: was er iets nieuws in de US dat vermeldenswaardig was?
Hoe gaat het vandaag?
XXX
rikkert

Gepost door: rikkert | 2005-12-20 om 09.13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.