30-12-05

Onverwacht ziekenhuisbezoek

Vanmorgen kreeg ik totaal onverwacht telefoon van mijn oncologe. De apotheek in het ziekenhuis had een driedubbele dosis Herceptine bereid terwijl de patiënte in kwestie niet kon komen. Of ik dan in haar plaats wilde komen? Na even twijfelen toch maar ja gezegd, want uiteindelijk spaart me dat de volgende drie weken een hoop tijd. Omdat het een driedubbele dosis is en ik normaal maar een wekelijkse dosis krijg, wil dat zeggen dat ik de drie volgende weken geen Herceptine meer moet krijgen. Maandag 2 januari dus alleen Taxol, maandag 9 januari helemaal niks, joepie een ziekenhuisvrije week, en de week daarna ook alleen maar Taxol. Al bij al toch verschillende uren minder in het ziekenhuis doorbrengen. Vandaag was de klus op iets minder dan twee uur geklaard. Ik had vanmorgen al wel behoorlijk wat last van mijn gewrichten en dat is nu door de Herceptine nog erger geworden; hopelijk brengt een pijnstiller wat soelaas.

Vandaag is er ook met mijn oncologe afgesproken dat we na deze kuur nog 1 volledige kuur doen (=3 keer Taxol + Herceptine en 1 keer alleen Herceptine) en daarna starten met de aromataseremmer Arimidex (pilletjes) in combinatie met Herceptine (ik weet nog niet of de Herceptine wekelijks of driewekelijks toegediend zal worden), zodat mijn lichaam en ikzelf weer wat kunnen recupereren. Dat wil dus zeggen dat de (voorlopig) laatste chemo stilaan in zicht komt, 30 januari namelijk. Op 6 februari krijg ik alleen Herceptine en in diezelfde week wordt er dan opnieuw een MRI-scan van mijn lever genomen.

Dat alles betekent dat ik stilaan kan aftellen naar een betere periode, dat geeft de burger weer moed! Stilletjes begin ik zelfs te hopen dat ik daarna weer kan starten met een paar uurtjes werken per week. Dan zou ik pas helemaal blij zijn… weer een doel hebben om 's morgens op te staan, om mezelf te ontplooien, om onder collega's te zijn, kortom weer deel uitmaken, al is het nog maar gedeeltelijk, van het "normale" leven. Dat zou toch een mooi begin van het nieuwe jaar zijn!

Commentaren

goed nieuws Ik zie dat je weer volop plannen maakt!Goed zo.Hopelijk loopt alles in de goede volgorde af en komt er een eind aan de vele ziekenhuisbezoeken.
Geniet zoveel mogelijk van de volgende dagen en nog de beste wensen voor jou en je familie!!!!

Gepost door: Marie-louise | 2005-12-30 om 16.12

Reageren op dit commentaar

keigoe!! Hoi, Elly,
Wat een fijn nieuws! Dat zou pas een echt goed begin zijn van een nieuw jaar. Goed zo!
Einde van de chemo in zicht! Geweldig!
Ik zit hier nu te glunderen in jou plaats, ik ben zo blij voor jou.
Kom hier, dat ik u drie kussen geef! Smak, smak, smak

Allee, maak er nog een fijn eindejaar van en drink er eentje op. (of twee)
Groetjes aan Hans en Nanouchka

Annita

Gepost door: annita | 2005-12-30 om 20.48

Reageren op dit commentaar

Fantastisch.. Ben blij dat je weer een lichtpuntjes gevonden hebt!

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!
Een goede gezondheid, veel geluk en ….
vooral veel blogplezier!
Dikke knuffels van Lievekeh

Gepost door: lievekeh | 2005-12-31 om 10.52

Reageren op dit commentaar

Eindejaar Snel de bladzijde van het huidige jaar omslaan en uitkijken naar het nieuwe dus! Blij te lezen dat je daarin al een beetje kan vooruitkijken.
Ik hoop volgende week ook weer thuis te geraken. We zien wel. Voorlopig lukt het even niet zo goed, maar ... in 2006 moet en zal het beter worden! Tot volgend jaar! Groetjes,

Gepost door: An | 2005-12-31 om 11.00

Reageren op dit commentaar

wens je mooi eindejaar en vooral een betere gezondheid

Gepost door: nadin | 2005-12-31 om 11.54

Reageren op dit commentaar

*** Happy new year 2006 en nog veel blog plezier. Lieve groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 2005-12-31 om 12.09

Reageren op dit commentaar

Da's goed nieuws ! een inderdaad een mooie start van het nieuwe jaar ! Ik wens je veel geluk en sterkte en vele dromen die in vervulling gaan!

Gepost door: Anneke | 2005-12-31 om 13.39

Reageren op dit commentaar

Fantastisch het einde van de chemo is in zicht!! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je binnen een paar maanden weer een paar uurtjes per dag naar Cegeka kan komen! We missen u hier!!! Knuffel van Ina

Gepost door: Ina | 2006-01-02 om 13.58

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.