12-02-06

 

Vrijdag samen met ma en pa een glaasje champagne gedronken op het goede nieuws. Eentje maar hoor want met al die medicijnen die ik neem, drink ik alleen nog met mate(n). Het begint eigenlijk nu pas echt door te dringen dat de behandeling zijn werk erg goed gedaan heeft, dergelijk nieuws moet bij mij altijd eerst even bezinken. We hopen dat de Arimidex en de Herceptine nu ook verder hun werk blijven doen en dat het wat langer zal duren dan vorige keer dat alles stabiel blijft. Keep believing!

Gisteren zijn we onze puppy, een reutje, gaan kiezen, het is echt een schatje. Hij is nu 5 weken en is gegroeid als kool ten opzichte van twee weken geleden, toen leek hij nog meer op een klein molletje dan op een hondje. Vorige keer lagen de pups nog de hele tijd te slapen, maar nu waren ze volop aan het spelen; erg onstuimig en onhandig nog, want ze vallen regelmatig om. Op 5 maart mogen we hem eindelijk mee naar huis nemen. Toen we aankwamen waren er enkele andere mensen gehoorzaamheidstraining aan het volgen met hun Ridgebacks die ongeveer 10 maanden oud zijn. Het is wel duidelijk dat zij behoorlijk eigenwijs en onafhankelijk zijn en dat er werk aan de winkel is om ons hondje op te voeden, consequent handelen is de boodschap. Ik kijk er naar uit want ik vind het een leuke uitdaging om van zo'n kleine opdonder een sociaal en trouw wezentje te maken. Ik schrijf nog 'ons hondje' want we raken er maar niet uit welke naam we zullen kiezen. Voor de stamboom moet de naam met een F beginnen. We hebben op basis van mijn zoektocht op internet een lijstje opgesteld maar zijn nog niet tot een compromis gekomen. Mochten jullie nog tips hebben dan zijn die altijd welkom.

Op de terugweg naar huis zijn we een lekkere Steppegras gaan eten en toen was mijn lichtje weer uit. Ik heb voor het eerst sinds lang een hele nacht doorgeslapen, maar was toch alweer om 6 uur wakker. Gelukkig kan ik overdag wat rusten en dan lukt het wel. Bye bye

Commentaren

hondJE ???? Ben effe gaan opzoeken, want ik kende het ras niet..
Wél groot hé...maar erg mooi...
Ik hou het bij Jack Russells...
Het mijne( die ik eerst niet mocht kopen en daarna, toen ik ging samenwonen, niet meer meekreeg..haha) heet JOLLIE FIEKE ( = mooi meisje in het frans).
Daarvan heb ik een kleintje bij mij.
Hij heet TOKO ( =Japans voor jongetje)
Ik neem een Nederlands woord dat bij de hond past en ga dan via internet op zoek naar de vertaling in elke mogelijke taal...tot ik een mooie naam tegenkom...
want een naam moet iets betekenen, vind ik...
Veel succes met het zoeken;...
( ik weet ook dat een hondennaam best uit 2 lettergrepen of meer bestaat, omdat dat het roepen makkelijker maakt en zo begrijpen ze hun naam sneller en beter...)

Gepost door: jollie fieke... | 2006-02-12 om 10.25

Reageren op dit commentaar

nog gefeliciteerd!! Hoi Elly,
Nog gefeliciteerd met de goede uitslag!! Fijn voor je dat de kuren hun werk goed gedaan hebben... Ben een beetje laat op pad met mijn felicitatie, maar zat/zit zelf niet zo heel lekker in mijn vel... Beetje naweeen van de kuren, zullen we maar zeggen... Maar ik ben hartstikke blij voor je... hou'en zo.... liefs, Annemie.

Gepost door: Annemie | 2006-02-12 om 15.08

Reageren op dit commentaar

HONDje ??? Normaal dat jouw "euro" iets later valt dan anders.... Je hebt toch weer 15 weken chemo + herceptine achter de rug. Met altijd die wederkerende vraag in jouw hoofd : "Zal het werken, zal het niet werken?" En om dan die knop om te draaien kan het wel iets langer duren....
Belangrijker is dat "het resultaat er is" ! Nu nog een tijdje recupereren en dan .... mag er voor mijn part nog meer champagne vloeien !
Een naam voor je "HOND-je"!? Fitou vind ik wel passend ... Begint met een "F", klinkt goed en is bovendien de naam van een "karaktervolle" wijn in Frankrijk ! Wat wil je nog meer ? Ben benieuwd !

Gepost door: Pa | 2006-02-12 om 15.10

Reageren op dit commentaar

Ha die Elly !!! het hondje (nu toch nog) van mijn collega, is geboren met de naam Free ... een niet zo'n alledaagse naam maar wij vonden dit ook wel leuk klinken.

Daag

Gepost door: Ilse | 2006-02-12 om 20.56

Reageren op dit commentaar

** Een Rhodesian Ridgeback...mooie honden zijn dat... veel plezier ermee. Wat denk je van Faché. Zo heet de boxer van mijn stiefmoeder...

Gepost door: Crisje | 2006-02-13 om 10.06

Reageren op dit commentaar

hondje wat denk je van fellow (maatje, kameraad, gelijke), footloose (vrij, ongebonden), foxy (vosachtig, roodbruin), frisky (dartel, vrolijk, speels) of franco (it. voor moedig, openhartig),...... voor jullie nieuwe pup?!

Gepost door: sonja | 2006-02-13 om 11.21

Reageren op dit commentaar

hondennaam Ik heb altijd honden gehad en ik vind het spijtig dat ik er geen meer kan houden. Het fijnste aspect aan een hond is zijn trouw ( tevens de mooiste karaktertrek bij mensen): daarom : fidel!

Gepost door: kris leysen | 2006-02-13 om 13.44

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.