30-03-06

Update

De laatste weken leed ik een beetje aan “blog-vermoeidheid” en heb ik niet echt laten weten hoe het gaat. Te moe, een gevoel dat ik in herhaling val, en ik wil bovendien geen klaag worden, daar heeft niemand wat aan en zo zit ik ook niet in elkaar. Omdat ik al een paar mailtjes en telefoontjes kreeg met de vraag hoe het nu gaat, bij deze toch een kleine update.

Een paar weken geleden werd de dichtheid van mijn bot gemeten. De uitslag was osteopenie, een lage botmassa dus, waardoor er een verhoogd risico is op fracturen. De afwijking is echter nog net geen osteoporose en in België krijg je dan geen terugbetaling voor botversterkende middelen.

De vermoeidheid blijft mij parten spelen, het lijkt wel of ik niet meer kan recupereren. Moeilijk om daaraan toe te geven, maar het is niet anders. Vaak rusten en niet te veel hooi op mijn vork nemen, dat probeer ik nu te doen. Niet altijd makkelijk met zo’n drukke puppy die continu kwajongensstreken uithaalt. Verder elke dag last van een ijl gevoel in mijn hoofd, pijnlijke en stramme gewrichten, hoofdpijn en een druk achter mijn ogen, net alsof mijn oogballen eruit gaan springen. Maandag is het weer tijd voor mijn driewekelijkse Herceptine-shot en dan ga ik eens horen wat de oncologe over dit alles denkt. Op de bijsluiter van de Arimidex staan die bijwerkingen vermeld, dus waarschijnlijk zal er weinig aan te doen zijn. Hopelijk is het een overgangsperiode waarin mijn lichaam moet wennen aan het medicijn en wordt het binnenkort wat minder. Afwachten dus, what’s new?

Dankzij het goede weer van de voorbije dagen heb ik de tuin al een beetje kunnen fatsoeneren en ben ik vaak met Figo gaan wandelen. Gisteren ben ik even gaan shoppen en heb ik een toffe jeans, een vestje en twee kleurrijke T-shirts gekocht, kwestie van de lente uit haar tent te lokken...

Commentaren

hoop voor jou dat de vermoeidheid weer verdwijnt... denk ajb niet dat je een klaag bent, dit is gewoon jouw verhaal, heel realistisch neergeschreven
groetjes

Gepost door: loretta | 2006-03-30 om 13.57

Reageren op dit commentaar

*** hopelijk gaat het beter als het weer ook betert. Nu is het nog niet echt lente,hé.

Gepost door: emmy | 2006-03-30 om 21.07

Reageren op dit commentaar

een vrije 'schrijf'dag is je van harte gegund Dat je niet elke dag zin hebt om iets te schrijven kan ik heel goed verstaan. Dat je soms niet zou schrijven om niet klagerig over te komen, moet je vooral niet doen. Jij klaagt nooit, Elly! Jij geeft soms toe voor jezelf en voor de anderen dat het niet zo best gaat, maar is dat klagen?... Het antwoord is 'nee'!
Kusjes

Gepost door: Els | 2006-03-30 om 21.12

Reageren op dit commentaar

çç Ja Elly, het is weer een tijdje geleden maar ik denk veel aan jou hoor!Spijtig dat je zo moe bent.Met zo'n dartele Figo zul je wel niet veel tijd hebben om te rusten;hopelijk kun je je nieuwe spulletjes vlug dragen(dan wordt het ook voor ons beter weer!)Benieuwd wat de oncologe zal zeggen.Willen maar niet kunnen moet berg zijn.Maar een zeur of klaag ben je zeker niet hoor!
Geniet van het week-end en tot???? M-L

Gepost door: Marie-louise | 2006-03-31 om 10.45

Reageren op dit commentaar

fout Moet natuurlijk ERG zijn ;dat komt ervan als je eerst verstuurt en dan pas naleest! sorry

Gepost door: Marie-louise | 2006-03-31 om 10.47

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, Dit is inderdaad niet klagen, maar wel inkijk geven in een moedig verhaal. Daar bewonder ik je voor hoor! En ik ben vast niet alleen.
Over vermoeidheid en terugbetaling van medicatie enz... tja... het is zo, maar dat het niet leuk is staat ook vast. Wel goed dat je vastbesloten bent om de lente uit haar tent te lokken ;-)
Mijn dag aan zee was een succes (ondanks... wel ja... dat ik stikop was en nog lang de gevolgen zal moeten voelen) en nu hoop ik daar nog een tijdje van na te genieten.
Groetjes,

Gepost door: An | 2006-03-31 om 14.03

Reageren op dit commentaar

Zal ik... je vanaf hier een hart onder de riem steken en een oppeppertje sturen..??..

Bij deze....
Open je hart en het komt eraan...

Gepost door: jolliefieke | 2006-03-31 om 14.19

Reageren op dit commentaar

weekend Ik kom jullie een heel aangenaam weekend toewensen hopelijk met een beetje zon en dat je deugniet u niet te veel op stang jaagt dat ge er niet te veel moet achter zitten
Groetjes Jeske

Gepost door: J eske | 2006-03-31 om 19.07

Reageren op dit commentaar

weeknd zalig
xx

Gepost door: mieke | 2006-03-31 om 20.09

Reageren op dit commentaar

fijn weekend... Hoi Elly,
Wil je toch graag een fijn weekend toewensen. Die bijverschijnselen van de Arimidex, zijn mij, op dat gevoel achter de ogen na, wel bekend. Vooral die gewrichten... 's morgens strompel ik door het huis, omdat mijn enkels niet mee willen draaien. En op straat loop ik af en toe alsof ik een borrel teveel op heb. Nou ja, de mensen kunnen maar denken dat ik het nodig heb... Sterkte en doe maar gewoon rustig aan.. enkel schrijven als je daar zelf behoefte aan hebt... liefs, Annemie.

Gepost door: Annemie | 2006-03-31 om 21.02

Reageren op dit commentaar

tot morgen !!! Hallo Elly,

'k zou nog willen vragen,
breng voor het feestje op het Zilvermeer morgen mee :
een beetje zonnenschijn, en jouw vrolijke lach,
dan kan de dag alvast niet stuk !!!

Groetjes en tot morgen he
Ilse

Gepost door: Ilse | 2006-04-01 om 18.54

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.