10-07-06

Werchter Classic

Mooi weer, geen file gehad en parking vlakbij de ingang, zo begon de Werchter Classic dag en toen wist ik al dat het een prachtige festivaldag zou worden. Het was wel zoeken naar een plaatsje op de weide, jongens toch, wat een massa mensen bij elkaar, meer dan 50.000 werd er gezegd. Begin daar maar eens iemand te zoeken, zeker als bijna iedereen hetzelfde hoedje op zijn hoofd heeft (dankzij de marketingmachine van enkele bedrijven die op volle toeren draaide). Dan maar een sms’je gestuurd naar Annemie. Waar zitten jullie? Hoek van de bomenrij, 15 stappen richting podium. Tja, net zoals een hele hoop anderen. Na lang turen hebben we ze uiteindelijk gevonden en konden we samen beginnen te feesten. Leuk!

De grote revelatie voor mij was de Belgische groep Arsenal. Ik had ze nooit eerder aan het werk gezien en was aangenaam verrast door de exotische, multiculturele geluiden en een heel “arsenaal” aan muziekstijlen (rap, house, rock,…). Een ideale opwarmer.

Het minst geslaagd vond ik Roxy Music. Het feit dat ik nooit een echte liefhebber van hun muziek geweest ben zal ook wel meespelen. Ik had niet de indruk dat de weide echt warm liep tijdens hun optreden. Alleen “Jealous Guy” en “Love is the drug” konden mij echt bekoren. Voor de rest vond ik het eerder slapjes.

Helemaal anders was het met de Simple Minds waarvan ik al heel heel lang fan ben. Een hele festivalweide gaat uit de bol, de handen in de lucht en meezingen maar. Hun liedjes brachten mij helemaal terug naar de eighties, die geweldige zorgeloze jaren van weleer. Don’t you forget about me! Hun denderende afsluiter gaf perfect weer hoe ik me toen en gisteren weer even voelde: “Alive and kicking”.

Vervolgens was het de beurt aan Simply Red. Het was een gesmaakt optreden waarbij ik vooral genoten heb van de songs “If you don’t know me by now” en “Fairground”.

Maar mijn apotheose moest nog komen, Sting… my superstar. Hij nam een vliegende start (de volumeknop stond volgens mij veel hoger dan bij de voorgangers) met Message in a bottle en bracht de massa in vuur en vlam. Daarna wisselde hij recent werk af met oudere gevestigde waardes en zelfs een cover van “Day in the life” van de Beatles. Zijn drummer gaf zich volledig en leek soms zelfs in trance, wat uiteraard verschillende ovaties uitlokte.

Grootste kippenvelmoment van de dag was de afsluiter van Sting, één van zijn beste, het supernummer Fragile (On and on the rain will fall; Like tears from a star like tears from a star; On and on the rain will say; How fragile we are how fragile we are,…).

Sting, het hoogtepunt van de dag van Werchter Classic. En meteen ook het einde voor Hans en mij, want na zijn optreden waren mijn batterijen helemaal leeg en mijn elastieken benen doodop. Vermits we Brian Adams al enkele keren live aan het werk gezien hebben besloten we wijselijk om het festival en de nostalgie gedag te zeggen en voldaan terug naar huis te keren. See you next year Werchter!

Commentaren

Amaaaaaaaai, pietzakske!!!!! Dag Elly!

Zeg, zal't gaan ja?! Dien arme cremeboer zit in zijn karreke te puffen (en kreemkes te verkopen) en madam gaat feesten-als-de-beesten-van-boven-de-40 op Werchter!
Ik heb ooit de Police gezien, ergens einde jaren '70, op Jazz Bilzen zaliger.
Ook goeie herinneringen aan. Fijn dat Sting blijkbaar niet vies is van die oude Police-hits. Die Day in a life had ik ook graag gehoord!!!

Bedankt voor je verslag. Als niet-aanwezige kon ik even meegenieten van de sfeer op die Classics!

Greetzzzzzzzzzz!

Walter ze cremebooooer!

Gepost door: Walter | 2006-07-10 om 01.18

Reageren op dit commentaar

heerlijk... Heerlijk, hé, dat optreden van Sting!
Voor mij de beste van de dag!
Be yourself, no matter what they say!

Gepost door: lavender faery | 2006-07-10 om 08.07

Reageren op dit commentaar

waaaaaaaaaw zeg Ik vind het geweldig dat je zo genoten hebt.
Ik gun het je van harte.

Gepost door: jolliefieke | 2006-07-10 om 10.44

Reageren op dit commentaar

tw Fijn dat je zo genoten hebt! Met je geestdriftige verslag lijkt alsof ik er zelf bij was .Nooit overwogen om reporter van een of ander dagblad te worden?niemand kan beter!!
Groetjes nog!!!

Gepost door: Marie-louise | 2006-07-10 om 11.11

Reageren op dit commentaar

v-g Ja, Sting zou mij ook wel het meest bekoren! Op 14 juni ben ik naar Robbie Williams gaan zien, en ik vond het echt spectakel.
Elk zijn smaak natuurlijk...
Nog een heel fijne maandag en lieve groetjes!

Gepost door: Veerle | 2006-07-10 om 11.14

Reageren op dit commentaar

inderdaad Ja he, Elly, Sting was het helemaal! Met de juiste songs en het perfecte gevoel! Genoten hebben we. Wij zijn ook na het eerste nummer van B.A. vertrokken. En zondag tot 's middags geslapen! Maar het was het waard! Wat dacht je van de Euritmics en Dire Straits voor volgend jaar?
Fijn dat jullie ons gevonden hebben!
knuffel
Annemie

Gepost door: annemie | 2006-07-10 om 12.42

Reageren op dit commentaar

Heerlijk genieten!

Beste Elly,

Zalig moet het geweest zijn om met je vrienden te genieten van je favoriete groepen.
Rust vandaag maar lekker uit na de zeker vermoeiende dag van gisteren.

Liefs,
Chris.

Gepost door: Chris | 2006-07-10 om 13.16

Reageren op dit commentaar

WERCHTER WIJ GENIETEN HIER GEZELLIG NA .KNAPPE SAMENVATTING HOOR .

Gepost door: Ma | 2006-07-10 om 15.18

Reageren op dit commentaar

* Sting was briljant, Simple Minds kreeg iedereen mee. Mooie dag was het!

Gepost door: Jim | 2006-07-11 om 21.08

Reageren op dit commentaar

Arsenal Ben nogal gek van Arsenal, heb ze op de gewone Werchter gezien en me stevig geamuseerd, heb in de krant gelezen dat de respons op Classic maar magertjes was, wel, ben echt content dat er toch 'classic-gangers' zijn die hen kunnen appreciëren, want onze groepen van Belgische bodem zijn toch echt wel behoorlijk straf de laatste jaren ;-)
Doei!

Gepost door: Josie | 2006-07-13 om 18.11

Reageren op dit commentaar

Do You Pukkel? Iemand naar pukkelpop, check it out http://zomerfestivals.skynetblogs.be

Gepost door: Alexander de Grote | 2006-08-16 om 12.24

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.