30-07-06

Agenda

Probeer niet elke dag te denken aan het zwaard van Damocles dat boven je hoofd hangt, wordt er wel eens gezegd. Niet altijd eenvoudig, zeker niet als ik mijn agenda bekijk. Kijk maar eens mee…

  • Vrijdag 28 juli: overlijden van de vader van mijn vriendin, na een moeilijke strijd tegen kanker
  • Donderdag 3 augustus: laatste groet
  • Vrijdag 4 augustus: begrafenis
  • Maandag 7 augustus: Herceptine
  • Woensdag 9 augustus: MRI lever
  • Donderdag 10 augustus: Zoladex injectie (en eigenlijk ’s avonds ook nog afspraak in het UZA met professor van de afdeling genetica ivm eventuele erfelijkheid van mijn kanker, maar die heb ik verplaatst)
  • Maandag 14 augustus of woensdag 16 augustus: Uitslag MRI


Kan iemand mij uitleggen hoe ik aan iets anders moet denken?

27-07-06

Lotjes - neen, niet die van de loterij

Deze namiddag was ik op het verjaardagsfeestje van een lotgenote, samen met enkele andere lotgenotes. Kris, de gastvrouw, had gezorgd voor champagne en een lekkere lunch met een glaasje wijn. Het was gezellig buiten op het terras en we hebben veel gelachen, maar ook samen gehuild. Ongelooflijk dat je een zodanig hechte band kunt krijgen met mensen die je voordien helemaal niet kende.

Die contacten met lotjes zijn erg ondersteunend en de gesprekken kunnen soms behoorlijk intens zijn.

Het uitwisselen van ervaringen, het delen van angsten, onzekerheid en verdriet met iemand die uit eigen ervaring weet en voelt wat je doormaakt, elkaar moed inspreken, het betekent allemaal enorm veel voor mij. Er komen regelmatig gevoelige onderwerpen ter sprake waarover je met andere mensen, soms zelfs je directe omgeving, moeilijk kunt of wil praten. Er is geen gêne, alles wordt open op tafel gegooid wat wel eens leidt tot pittige en interessante discussies. Elke keer opnieuw put ik energie uit onze bijeenkomsten.

Dus dames, bedankt voor jullie steun en openheid. Ik kijk nu al uit naar onze volgende afspraak!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende