15-09-06

Dag tegen Kanker

De Dag tegen Kanker stond dit jaar in het teken van borstkanker en het belang van de borstkankerscreening. Tijdens de Academische zitting heeft Inge Vervotte zich geëngageerd om in de toekomst meer werk te maken van de sensibilisering van vrouwen tussen de 50 en 69, want het is ondertussen toch echt wel duidelijk hoe belangrijk die screening is. Een snelle diagnose kan een wereld van verschil zijn!

Op en rond de atletiekpiste van De Nekker stonden allerlei infostandjes, er was een modeshow, je kon infosessies bijwonen o.a. over borstkanker, voeding, het leven na de kanker, er waren interviews met BV’s die ooit kanker hadden…

Het leukste vond ik het interview van Frieda van Wijck met Paula Semer en Frieda Joris die heel open en vaak met een grappige ondertoon vertelden hoe zij omgingen met hun kanker. Met de sympathieke Frieda Joris had ik achteraf nog een leuk persoonlijk gesprek.

De opkomst heeft mij wel teleurgesteld want eerlijk gezegd had ik veel meer bezoekers verwacht. Ik denk dat het beter is om zo’n dag in het weekend te organiseren zodat meer mensen de kans hebben om deel te nemen.

Bovendien was het alweer opvallend dat er weinig aandacht en informatie is voor mensen zoals ik, mensen die leven met uitzaaiingen en weten dat ze nooit meer kunnen genezen. Als iemand van de VLK dit leest, een tip voor de volgende keer misschien? Als je pas met kanker geconfronteerd wordt, kon je heel wat nuttige dingen opsteken, maar als je al een tijdje “in het circuit” zit eigenlijk niet meer.

Het was een lange maar interessante dag en ik heb ervan genoten om mijn vriendin Rikkert terug te zien. Hopelijk volgend jaar een beetje meer aandacht voor het leven met kanker in plaats van na kanker en dan zal ik er als het lot mij gunstig gezind is weer bij zijn!

Commentaren

Inderdaad Elly, het lijkt mij ook interessant om wat meer aandacht te besteden aan het leven met kanker.
En natuurlijk zul je er dan weer bijzijn!
Ik wens je een fijne vrijdag Elly!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 2006-09-15 om 10.22

Reageren op dit commentaar

:-) Hallo Elly, blij dat je erbij kon zijn gisteren... heb er veel aan gedacht maar zoals je weet kon ik helaas niet. Het geen je schrijft ivm 'te weinig aandacht voor de mensen met uitzaaiingen' is inderdaad waar hé. Ik denk dat - als je dan geen goede opvang hebt - je zowat in een zwart gat valt; Wat ik wel gemerkt heb hier in Gent in het Inloophuis... dat ze daar toch wél veel aandacht besteden aan mensen MET kanker en niet alleen NA de kanker. Hopelijk heb jij ook zo'n 'vangnet'? Een 'borstmaatje' van mij A'ke was gisteren ook in Mechelen - helemaal op haar eentje heeft ze die stap gezet. Ze was blij dat ze daar was maar op het ogenblik dat er een modeshow was met lingerie is ze spontaan aan't wenen gegaan. Zij zit in een tweestrijd: 'met een geamputeerde borst verder leven of toch gaan voor een borstreconstructie'. Het is allemaal niet gemakkelijk hé. Ik voel haar verdriet maar ik kan haar niet voor de volle 100% helpen...
Gisteren is (bijna) alles goed gegaan - zal er vandaag nog wel over schrijven op m'n blogje.
Lieve groeten,

Gepost door: Lucretia | 2006-09-15 om 12.48

Reageren op dit commentaar

VLK Gisteren! Elly ik kan daar niet veel aan toevoegen ,heb mijn ogen en oren heeeel goed gebruikt en heb heel veel respekt voor zovele vrijwilligers die alles hebben gedaan om iedereen naar de zin te maken,ook de aangeboden Champagne en hapjes waren lekker !LEUK WAS OOK DE SPIEGELTENT!

Gepost door: Ma | 2006-09-15 om 12.53

Reageren op dit commentaar

Voor ELLY! Als achter om kijken je pijn doet
en vooruitblikken je bang maakt
kijk dan naast je, ik ben er !

Gepost door: Ma Elly | 2006-09-15 om 14.21

Reageren op dit commentaar

:-) Dank aan je mama voor de lieve reaktie op m'n blogje.
Groetjes en het allerbeste.

Gepost door: Lucretia | 2006-09-15 om 18.09

Reageren op dit commentaar

:-) Het is goed dat de gevaren van kanker niet onderschat worden! en dat men ook pogingen doet om het te voorkomen!

Groetjes en fijn weekend

Gepost door: Ourlipsaresealed | 2006-09-15 om 18.42

Reageren op dit commentaar

halllo bedankt voor je bezoekje

Gepost door: frank | 2006-09-15 om 20.23

Reageren op dit commentaar

Elly het dringt niet altijd door bij de mensen tot ze er zelf mee geconfronteerd worden..........duim voor een heel goede afloop. xxx

Gepost door: viv | 2006-09-16 om 08.01

Reageren op dit commentaar

Geen aandacht voor uitzaaiingen ik hoop ook dat ze er de volgende keer meer aandacht aan besteden. Goed weekend. Hoe gaat het nu verder met je?

Gepost door: Christine | 2006-09-16 om 10.20

Reageren op dit commentaar

Goedemorgen Elly, ik kom je een fijne zaterdag wensen. Hopelijk kan je een beetje genieten van het zonnetje.
Lieve groeten,

Gepost door: Lucretia | 2006-09-16 om 10.39

Reageren op dit commentaar

Prettig weekend, Elly. Lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 2006-09-16 om 15.58

Reageren op dit commentaar

fijne avond<;;; en tot de volgende bijlees beurt

Gepost door: MIEKE | 2006-09-18 om 18.43

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.