16-10-06

NS Publieksprijs

Komt-een-vrouw-bij-de-dokter_GDe NS Publieksprijs 2006 is gewonnen door de schrijver Kluun. Hij kreeg met ruim een kwart van de stemmen de prijs voor zijn boek 'Komt een vrouw bij de dokter'.

In totaal hebben bijna 25.000 mensen hun stem uitgebracht in de verkiezing van het boek van het jaar, zegt de stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, de initiatiefnemer van de prijs.
Voor de NS Publieksprijs 2006 waren zes boeken genomineerd door een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen: Het huis van de moskee van Kader Abdolah; Komt een vrouw bij de dokter van Kluun; Nieuwe buren van Saskia Noort; De ontsnapping van Heleen van Royen; Rendez-vous van Esther Verhoef en Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Dit jaar was er voor het eerst een kernjury van 600 personen die de zes genomineerde boeken met elkaar hebben vergeleken. Hun oordeel telde voor 1/3 mee bij de bepaling van de einduitslag.

Met de uitverkiezing mag Kluun zichzelf schrijver noemen van het boek van het jaar. Ook kreeg hij een sculptuur van Jeroen Henneman en een geldbedrag van 7500 euro.
Het geld doneert hij aan de stichting Pink Ribbon, de organisatie die aandacht vraagt voor de strijd tegen borstkanker.

Vorige winnaars waren onder andere Sleuteloog van Hella S. Haasse, Indische duinen van Adriaan van Dis, In Europa en De eeuw van mijn vader van Geert Mak.

Commentaren

hallo DAt lijkt me een goed boek om in huis te halen
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 2006-10-16 om 11.26

Reageren op dit commentaar

:-) Hé hé vervelend dat getyp met één hand, ik doe daarom maar geen hoofdletters deze keer,,, is wat handiger,,, hoor mij nu en ik kan er nog mee lachen ook
elly bedankt voor de tip ivm dit boek - heb mijn ventje al opdracht gegeven te gaan zien bij stand, boekh,
groetjes - alles is meegevallen vandaag - lokale verdoving gevr, dan voorkwam ik terug probl, met infuus steken

Gepost door: lucretia | 2006-10-16 om 15.20

Reageren op dit commentaar

NS Publieksprijs ! Hopelijk is dit onderwerp meer en meer bespreekbaar nu dank zij Kluun!

Gepost door: Ma | 2006-10-16 om 19.26

Reageren op dit commentaar

net als jij ben ik een grote fan geworden van Kluun. Die prijs heeft hij meer dan verdiend! Proficiat Kluun!

Eerst wou ik het boek eigenlijk niet kopen, had het eigenlijk een beetje een (fout) vooroordeel. Toen ik het zag liggen voor een klein prijsje bij de Slegte heb ik het me toch aangeschaft en ik vond het echt prachtig, zo ontroerend, zo mooi...

XXX

Gepost door: Rikkert | 2006-10-17 om 09.30

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.