20-10-06

Hartscan

De hartscan is achter de rug en is godzijdank goed verlopen. Ik vertelde de verpleegster, een andere dan vorige keer, van de problemen die er toen geweest waren en zij besloot om ineens onderaan in mijn pols te prikken. Van de eerste keer goed, oef.
Vervolgens twee bekers chocomelk drinken, 45 minuten wachten, 15 minuten onder de scanner en klaar.

Ik vraag altijd of de dokter de uitslag kan geven. Ik moet dan even wachten in de gang terwijl hij de resultaten bekijkt en vervolgens komt hij het daar vertellen. Deze keer riep hij mij echter binnen in zijn kabinet, dus dat zonet gescande hart van mij begon razendsnel te kloppen en de negatieve gedachten flitsten al even snel door mijn hoofd.
Dat bleek niet nodig te zijn, hij wilde mij gewoon mijn mooie kloppende hart op het schermpje laten zien en uitleggen hoe de test functioneert. Interessant.

Het resultaat is fantastisch, een pompfunctie van 74%, nooit eerder was die zo hoog, zelfs niet voor ik met de behandeling gestart ben. Zou ik nu weer zo dwars zijn dat de Herceptine in mijn geval voor een beter hart zorgt in plaats van voor een slechter… Of zou het feit dat ik kanker kreeg en daardoor het leven heel anders bekijk en beleef voor een beter hart gezorgd hebben?

De rest van de dag heb ik in bed doorgebracht. Woensdag kreeg ik een griepinjectie, wegens ‘risicopersoon’. Gek, je krijgt iets om een ziekte te voorkomen en wordt vervolgens 2 dagen ziek. Woensdagavond begon het, elke millimeter van mijn lichaam deed pijn en ik had lichte koorts. Nu is ook dat weer achter de rug. We zullen er maar van uitgaan dat alles uitgezweet is en dat ik de volgende maanden immuun ben voor alle virusjes die kunnen opduiken.

Commentaren

Onvoorstelbaar!
Beste Elly,

Dat is geweldig goed nieuws voor jou.
Wat een opluchting.
Jij bent inderdaad een dwarsligger maar dan in positieve zin.

Ik hoop dat de uitslag van de leverscan ook zo positief zal zijn en dat je terug kan gaan werken. Dat zou fantastisch nieuws zijn.
Ik duim alvast.

Geniet samen met Hans met volle teugen van de geplande reis naar Egypte.

Een dikke knuffel,
Chris.

Gepost door: Chris | 2006-10-20 om 14.15

Reageren op dit commentaar

Goed, eh!! Hoi, Elly,
da's goei nieuws,seg! Jij soigneert uw hartje nogal, (of Hans misschien..:)
Houden zo!!

Doei!
Annita

Gepost door: annita | 2006-10-20 om 19.25

Reageren op dit commentaar

Hart Doe zo verder Elly!!!!!!!

Gepost door: Ma Elly | 2006-10-20 om 19.51

Reageren op dit commentaar

Heej, Elly. Blij dat die scan zo goed voor je is verlopen!
't Is toch elke keer bij elk onderzoek weer bang afwachten hé?
Ik moet mijn griepprikje nog krijgen. 't Is te hopen dat ik daar geen twee dagen ziek van word zoals jij zenne.
Nog een fijn weekend!
Kaatje.

Gepost door: kaatje | 2006-10-21 om 10.59

Reageren op dit commentaar

dat hartje van jou... hoi Elly,

ik wist wel dat je een goed hartje hebt, ook zonder onderzoek :)

Vorig jaar had de huisdokter mij ook zo'n griepprik aangeraden, net als jij ben ik er een paar dagen ziek van geweest en ik heb nadien ook nog een ernstige griep gekregen.
Mijn oncologe is compleet tegen en wil niet dat ik me nog laat inenten, tenzij er echt een bepaalde epidemie zit aan te komen waar al een anti-stof voorradig voor is. Je ziet, zoveel mensen, zoveel meningen...

Fijne zondag!
XXX

Gepost door: Rikkert | 2006-10-22 om 10.11

Reageren op dit commentaar

Hey Elly Super hé van die hartscan!! En nu maar duimen voor een goede leverscan. Ik tel in ieder geval de dagen af dat je terug komt werken! Samen terug in ons kantoor (hier zijn we nog mee bezig)! I can't wait!!! Dikke knuffel van Ina

Gepost door: Ina | 2006-10-24 om 15.54

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.