05-12-06

Te weinig tijd

Jullie hebben al wel gemerkt dat er de laatste dagen weinig actie in mijn weblog zit. Het werken vergt toch meer aanpassing dan ik verwacht had.

Maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag ga ik werken. Eer ik thuis ben is het 2 uur en als ik onderweg boodschappen moet doen nog later. Eerst wat spelen met Figo, want ook voor hem is het een grote aanpassing om plots zo vaak alleen te zijn. Daarna eventjes op de zetel om uit te rusten en voor ik het weet is het tijd om aan het eten te beginnen. ’s Avonds val ik als een blok in slaap, meestal al bij het TV kijken.

Op mijn vrije dagen doe ik het huishoudelijke werk waar ik de andere dagen niet toe kom, allé, ik probeer dat toch, want er zijn dingen die ik eigenlijk liever doe. De hoofdmoot van wat ik momenteel op het werk doe, is vertaalwerk, iets wat ik dolgraag doe, met als gevolg dat ik er vorige week ook op die vrije dagen thuis nog aan doorgewerkt heb.
Misschien moet ik dat toch nog maar een poosje niet doen, wat meer rust nemen en leren mijn tijd terug anders in te delen. Met andere woorden, mijn organisatietalent ten volste gaan benutten. Ach, het is ook nog maar de tweede week, dus dat loopt allemaal wel los. Het belangrijkste is dat ik elke morgen met een goed gevoel opsta en volop geniet van wat ik doe.

Gisteren had ik helse buikpijn. Diagnose van de huisdokter: maag en darmen zitten in de knoop. Reden: medicijnen? naweeën Egypte? stress (hmm??)een buikgriepje? Gelukkig heb ik deze namiddag een afspraak met Annemie, de voetreflexologe, en hopelijk kan zij daar iets aan doen zodat ik niet nog meer pilletjes moet gaan slikken.

Commentaren

Goedemiddag Elly, toen ik dit postje las was ik daar niet over verwonderd. Het is inderdaad een hele aanpassing - zowel voor geest als voor lichaam. Half-tome gaan werken is al heel veel na alles wat jij al hebt meegemaakt. Je moet je verplaatsingen nog eens gaan meerekenen en ben je al gauw een groot stuk van de dag onderweg. Als je dan thuiskomt moet je eigenlijk recupereren van dit alles en zo kom je niet of moeilijk aan je normale huishoudelijke taken toe... Het is niet gemakkelijk denk ik: je wil wel, maar het is nog een heel grote aanpassing.
Toch niet te veel hooi op je vork nemen door werk mee te nemen naar huis: ik ben normaal gezien ook een workaholic en zou dat ook doen maar nu heb ik 'gezworen' dat - als ik eenmaal terug aan de slag ga - ik dit niet meer doe. Prive is prive...
Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.
Vele groetjes en doe voorzichtig aan hé meisje.

Gepost door: lucretia | 2006-12-05 om 11.36

Reageren op dit commentaar

Weinig tijd ! De enige manier om de grenzen van het mogelijke te verkennen is ze te overschrijden tot in het onmogelijke !!

Gepost door: Ma | 2006-12-05 om 14.34

Reageren op dit commentaar

@ je mama ! Bedankt lieve mevrouw voor de reactie op mijn blogje. Ik heb heel veel gehad aan Elly's blogje!
En zoals je schrijft: ieder mens is uniek... inderdaad, zo kunnen we nog van elkaar leren; elkaar aanvullen.
Vriendelijke groet

Gepost door: lucretia | 2006-12-05 om 22.24

Reageren op dit commentaar

Nogmaals ikke... dank voor je lieve woorden op mijn blog!
Ook jij Elly hebt zoveel betekend (en nog altijd natuurlijk) voor de vele andere lotgenotes...

Gepost door: lucretia | 2006-12-05 om 23.08

Reageren op dit commentaar

Workaholic Ook ik heb me voorgenomen geen werk meer mee te nemen, en niet vroeger te beginnen. Half Januari herbegin ik, full-time, ben nieuwsgierig.
Doe het rustig aan, en vergeet niet te genieten.
Groetjes en succes

Gepost door: Katy | 2006-12-06 om 09.06

Reageren op dit commentaar

Knap hoe je dit alles weet te combineren. Je doet het maar hé! Groetjes!

Gepost door: nana | 2006-12-06 om 11.56

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, Ik wilde je even vertellen dat mijn man nu ook af en toe op jouw blog komt lezen. Daar is een goede reden voor: de stukjes over je reis naar Egypte. Ik had er hem over verteld en hi jvroeg me de link in een mail te zetten zodat hij nu ook af en toe komt lezen. Reageren doet hij niet hoor (ook niet op mijn blog ;-) ) maar hij is een beetje fan geworden nu.
Knap hoe je weer aan de slag bent gegaan want ja dat is inderdaad zoiets als "weer in het echte leven staan" he. Moet een geweldig gevoel geven, gelet op wat hiervoor kwam. Ik wens je er dan ook nog veel plezier mee.
En Figo... dat wordt een hele grote hond nu hij zo af en toe wat langer alleen is. De aandacht nadien doet eens zo veel deugd.
Ik ben nu net weer thuis en onze kat is niet uit mijn buurt weg te slaan. Lekker warm voor mij ook dus ik laat ze maar. Mee denken en praten kan ze niet. Maar dat is net goed. Dat doen anderen al genoeg ;-) Bedankt voor de fijne reacties en misschien luk het me nu weer vaker te "gaan bloggen". We'll see. Alvast veel groetjes,

Gepost door: An | 2006-12-06 om 12.51

Reageren op dit commentaar

Goede avond Elly,
ben vandaag dus weer maar eens op stap geweest: gaan informeren bij de vakbond/Bediendencentrale - deze keer kreeg ik wel een behoorlijke uitleg - morgen naar oncologe en daarna zien we wel hoe het verder gaat.
Zal nog iets laten weten via mail...
Groetjes en geniet van je avond!

Gepost door: lucretia | 2006-12-06 om 21.00

Reageren op dit commentaar

Sinterklaasgroetje Hopelijk heeft de Sint jouw buikpijn weg kunnen toveren vandaag?! Groetjes en succes met je nieuwe professionele uitdaging. Petje af weeral voor jou!

Gepost door: Els | 2006-12-06 om 21.21

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.