10-12-06

Moeeeeeeeeeeeeeeeee

Vorige week veel last gehad van een buikgriep, zo erg zelfs dat ik woensdag niet kon werken, wat me meteen met een vervelend schuldgevoel opzadelde. Plichtbewuste Elly is ondanks alles blijkbaar nog steeds niet veranderd. Als je iets doet, moet je het goed doen en anders kun je er beter niet aan beginnen, is immers altijd mijn leuze geweest.

Vrijdag ging ik wel werken. Ik voelde me nog steeds niet geweldig, maar ’s avonds was er een eindejaarsfeest van de firma en dat wilde ik deze keer niet missen zoals de voorbije twee jaar wel het geval was. Alweer mijn consciëntieuze aard die boven kwam drijven, overdag niet gaan werken en ’s avonds wel naar een party gaan, dat kan toch niet hé…
De party was groots en tof, maar al om elf uur kwam de man met de hamer langs. Vermits ik nog een eenzame autorit vanuit Leuven voor de boeg had en het niet zag zitten om slapend ergens tegenaan te knallen, besloot ik wijselijk snel met stille trom te vertrekken (dit in tegenstelling tot de luide trom die we eerder op de avond tijdens het opzwepende djembéconcert te horen kregen). Enfin, het was leuk om er na al die tijd weer eens bij te horen.

Gisteren uitgeslapen en daarna met ma en pa gaan “markten” in Scherpenheuvel, op cadeautjesjacht geweest en prefab-eten gekocht voor ’s avonds (lekkere ribbetjes met gegrilde aardappeltjes). Tussendoor met z'n vieren nog een flesje champagne gekraakt. Nadat ma en pa vertrokken waren onmiddellijk in mijn bedje gekropen en al in slaap gevallen terwijl mijn hoofd nog op zoek was naar het kussen.

Vandaag zouden we naar een kerstmarkt gaan in de buurt, maar wegens veel te moe, heel de dag op de bank doorgebracht. De krant lezen ging nog net, maar mijn Humo was voor één keer slaapwekkend in plaats van opwekkend. Dan maar een dvd van de Dalai Lama opgezet en zelfs daarbij in slaap gevallen. Ik kan u verzekeren dat ik normaal gesproken klaarwakker word als ik die geweldige mens zijn ideeën hoor verkondigen, maar deze keer was het dus anders.

Na het eten de pc aangezet om mijn mailtjes te checken en het gevoel te krijgen dat ik vandaag toch iets nuttigs gedaan heb. Snel dit berichtje geschreven en nu ga ik mijn bedje opzoeken want morgen is een dag die niet bevorderlijk is voor mijn energiepeil, met andere woorden Herceptinedag.

Slaapwel! Sweet dreams.

Commentaren

Komt me bekend voor ... Hoi Elly,

Ik ken het gevoel. Moe zijn zonder echt te weten waarom, niet kunnen doen wat je wil, niet willen toegeven voor de omgeving, ... Ik ken spijtig genoeg ook geen truuk behalve af en toe te "temporiseren" en even een blogje te lezen.

Ik ben ook blij dat je naar het eindejaarsfeest bent gegaan. Ik had dit weekend ook zulk een feestje maar ik had het lef niet om te gaan.

Hup. Mijn batterijen zijn weer opgeladen en ik begin er weer aan ...

Een prettige maandag vol energie !

Luc.

Gepost door: Luc | 2006-12-11 om 11.48

Reageren op dit commentaar

volgens mij hebt gij dringend een beetje zon nodig...of een zonnebank kuur

Gepost door: mieke | 2006-12-11 om 15.57

Reageren op dit commentaar

MOE Voor een zonnebank kan ik zorgen he,hier staat er één bijna ongebruikt en ook nog in mijn weg !

Gepost door: Ma | 2006-12-11 om 21.14

Reageren op dit commentaar

moe lieve Elly,

ja die moeheid, zo onvoorspelbaar... en meestal op de meest onmogelijke momenten.
'Leren mee leven' en 'luisteren naar je lichaam' is al zo vaak gezegd en iedereen die ermee te kampen heeft weet het en heeft die raad niet nodig, maar het blijft zo onaanvaardbaar...

XXX

Gepost door: Rikkert | 2006-12-12 om 17.02

Reageren op dit commentaar

oh Elly, ik vind het zo vervelend voor je die moeheid... ik weet dat je wilt werken, wilt genieten van alles, maar 'overzet' je toch maar liever niet... (ik weet dat je dit allemaal al weet; tegen mij moeten ze ook niet komen zagen... en ik begrijp je wel... maar zorg toch goed voor jezelf hé!!!)
Hopelijk lukt het vandaag een beetje met de Herceptine...
Groetjes - 'k denk aan jou!

Gepost door: lucretia | 2006-12-12 om 18.27

Reageren op dit commentaar

Mo meske toch.... Geniet, maar overdoe uzelf ni hé....

Gepost door: jollie fieke | 2006-12-12 om 20.06

Reageren op dit commentaar

sorry Veel te lang niet langs geweest... Meis, wat vind ik het knap van je dat je gaat werken. Zelf moet ik morgen voor een sollicitatie, maar ik ben dan ook klaar met de kuren. Petje af, hoor... en heel normaal volgens mij dat je af en toe zoooooooo moe bent... liefs, Annemie.

Gepost door: Annemie | 2006-12-12 om 21.19

Reageren op dit commentaar

@ mama van Elly Dag mama van Elly, ik las dat je een weekendje Veere wel zou zien zitten...
DAAROM SCHRIJF IK HET HIER NOG EENS OP ELLY'S BLOGJE ZODAT DE KERSTMAN HET TENMINSTE ZIET!
Hopelijk lukt het hé!
Groetjes en nog een goede nacht

Gepost door: lucretia | 2006-12-13 om 00.03

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.