21-02-07

Binnenkort de Vitaya Pink Ribbon week

Vitaya neemt wat vrouwen aanbelangt graag ter harte. Er is dan ook geen twijfel mogelijk dat wij ons steentje willen bijdragen aan het initiatief van Pink Ribbon, en de strijd tegen Borstkanker. Vandaar dat van 15/03 tot en met 25/03 Vitaya volledig in het teken van Pink Ribbon® staat.

Trinny & Susannah Undress Borstkanker Special 14/03 - 21.10 uur

18 maanden geleden doofde het vuur uit bij Brian en Froso. Bijna kwam het tot een scheiding. Op kerstavond werd vastgesteld dat Froso borstkanker had. Nu Froso herstelt en eindelijk aanvaardt dat ze een borstprothese heeft, vinden ze dat het hoogtijd is dat er verandering komt. Froso was vroeger een sterke, aantrekkelijke dame, maar haar zelfvertrouwen kreeg dus een flinke deuk. Nu draagt ze enkel nog donkere kledij om haar complexen te verbergen. Trinny en Susannah willen haar helpen om haar leven met Brian een nieuwe start te geven.

Pink Ribbon® Magazine Borstkanker 15/03 - 16.45 uur

Een BH met één cup. Is dat wat je moet zoeken na een borstamputatie? Natuurlijk niet, maar welke lingerie doe je dan wel aan na een borstmastectomie?
In Vlaanderen bestaan sinds enige tijd informatiepunten waar vrouwen terecht kunnen voor lingerieadvies. De verkoopsters in de winkel doen er veel meer dan BH’s aanprijzen. Ze geven terug het gevoel dat hun lichaam mag gezien en begeerd worden. Zelfs met een borst minder.

Film Lipstick 16/03 - 22.25 uur

De pasgetrouwde journaliste Geralyn wint de job van haar dromen en ontdekt even later dat ze kanker heeft. De 27 jarige Geralyn is vastberaden de strijd aan te gaan met veel moed en humor, en niet te vergeten haar felrode lippenstift, die symbool staat voor haar positieve houding.
De film is gebaseerd op het succesvolle boek van Geralyn Lucas ‘Why I wore lipstick to my mastectomy’.

Medisch Dossier: Pink Ribbon® Special 18/03/07 - 22.00 uur

Medisch Dossier staat deze week volledig in het thema van borstkanker. Monica Moritz praat ongegeneerd met vrouwen over hun borsten en hun ziekte. Zo ontrafelt ze de belangrijkste misverstanden rond borstkanker. Ze praat over seks na een borstamputatie. Twee op de drie vrouwen krijgt namelijk seksuele problemen eens ze een borst minder hebben. Maar ze bekijkt ook de badpakkenmode voor vrouwen met een borst minder.
En wat na een borstmastectomie? Loop je aan één kant plat door het leven? Prop je een beha vol met watten of kies je voor een borstprothese? Tegenwoordig willen steeds meer vrouwen een borstreconstructie. En dat is dan niet steeds de siliconenvulling. Er zijn ook operatietechnieken waarbij er op de billen wat af gaat, en op de borst wat bij komt.

Film The Gift 18/03 - 20.25 uur

Wanneer Lynn Ransom te horen krijgt dat haar overwonnen borstkanker zich heeft uitgezaaid, stort haar wereld in. Ook voor haar man David Ransom, haar dochtertje Amy en haar vader is dit een zware klap. Lynn’s moeder had ook borstkanker en verloor de strijd. Ze wil niet dat Amy pijnlijke herinneringen overhoudt aan haar eventuele sterven. Daarom beslist ze om het zelf allemaal in de hand te nemen.
Ze is vastberaden om haar familie voor te bereiden op haar dood en om het einde van haar leven niet door haar ziekte te laten controleren.

Martha 24/03 – 18.45 uur

Model Elizabeth Hurley en goede vriendin Evelyn Lauder brengen Martha een bezoekje. Evelyn is de schoondochter van Estée Lauder en stond aan de wieg van de internationale Pink Ribbon beweging. Samen tonen ze je enkele gemakkelijke recepten. Martha vertelt iets meer over milieuvriendelijke reinigingsproducten.

Commentaren

Elly, Bedankt om deze kijktips op je blog te zetten.
Groetjes en veel vriendschap van Daisy

Gepost door: Daisy | 2007-02-21 om 21.16

Reageren op dit commentaar

Elly ik ga zeker kijken. Ik lees de laatste tijd veel over longkanker en bijna overal schrijft men ^6 maanden te leven zonder chemo en max 2 jaar met chemo

Heb jij mensen ontmoet met longkanker ? Weet jij daar iet meer over ?

Liefs vivke

Gepost door: viv | 2007-02-21 om 23.35

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, wat een goeie info hier ivm the pink ribbon week... Ik werk ook een beetje mee: vrijdag een opname vr Vitaya rond het thema "schoonheidsverzorging en wellness bij borstkanker" Ben benieuwd... hou je op de hoogte.
Groetjessssssssss
ps: hoe gaat het met je Elly??? Lukt het met het werk?? Heb net een bursitis (ontsteking van de slijmbeurs) aan de schouder 'achter de rug'. Sinds ik chemo kreeg heb ik steeds last van gewrichtspijnen e.d. Ook van peesontstekingen en nu dit. Blijkt dat mijn immuniteitssysteem is aangetast en door neerslag van eiwitten ontstaan er pijn en ontstekingen... Hopelijk gaat dit nog over.
Groetjes en slaap lekker

Gepost door: lucretia | 2007-02-21 om 23.49

Reageren op dit commentaar

Ik kijk zéker...

Gepost door: jollie fieke... | 2007-02-22 om 08.20

Reageren op dit commentaar

toi toi toi... voor morgen! Ik denk aan je!
Wanneer krijg je het resultaat?

XXX

Gepost door: rikkert | 2007-02-22 om 16.26

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor de tips
Groetjes

Gepost door: Katy | 2007-02-22 om 19.07

Reageren op dit commentaar

Pink Ribbon week Goed dat je er ons tijdig aan doet denken,dus agenda vlug in vullen en kaartje maken om aan de deur te hangen met "NIET STOREN" en een flesje Spaanse wijn chambreren, want zoals je weet we moeten allemaal goed voor onszelf zorgen, daar ben je zeker van!!

Gepost door: Ma | 2007-02-23 om 09.56

Reageren op dit commentaar

Waardevolle info Voor de allerlaatste info over borstkanker moet je bij Elly zijn! Altijd up-to-date, altijd de moeite waard. Wat zouden we zonder jou moeten beginnen???

Gepost door: Cancer Chick | 2007-02-23 om 10.21

Reageren op dit commentaar

elly bedankt voor de info!Gelukkig dat jij ons op de hoogte houdt van alles!
Vandaag alles goed verlopen?
Groetjes!!!

Gepost door: Marie-louise | 2007-02-23 om 14.19

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, 'k Kom je nog een fijne avond wensen.
Hopelijk ben je niet te moe van je werkweek??
Groetjes en tot kijk

Gepost door: lucretia | 2007-02-23 om 21.04

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, Ik heb deze week ook aangestipt op de kalender, ga er zeker tijd voor vrijmaken.
Bedankt alvast voor deze tips hoor!
Groetjes en fijn weekend

Gepost door: Veke | 2007-02-24 om 23.07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.