04-06-07

Afrikaans feesie

IMG_5506_1We zijn naar het Afrikaans feesie geweest. De rit was een ramp; omwille van de ene file na de andere reden we 4 uur in plaats van 2. Gevolg was dat het feestje al in volle gang was toen wij aankwamen. Er was voor mij gelukkig een stoel gereserveerd, want lang staan is uit den boze met mijn broze voetjes. De Afrikaanse schotels volgden elkaar in sneltempo op en het was smullen. Rare combinaties, vreemde ingrediënten en klinkende namen. Sommige dingen waren overheerlijk, andere waren duidelijk nieuw voor onze Westerse smaakpapillen.

Er was een Ghanees bandje dat opzwepende djembé muziek bracht waarop verschillende mensen helemaal uit de bol gingen. Ik kon alleen maar watertandend toekijkend. In andere omstandigheden zou ik ertussen gevlogen hebben om mee te dansen, maar nu moest ik zittend op mijn stoel huppelen. Dat leidde tot een moment van verdriet, ik voelde me heel even een outsider tussen al die dansende mensen en werd nog maar eens keihard geconfronteerd met mijn realiteit. Gelukkig heeft niemand daar wat van gemerkt en ging dat gevoel heel snel weer over. Het werd een schitterende avond!

Een paar mensen die wij op het vorige feestje ontmoetten waren blij dat ik er weer bij was en ik heb hen moeten beloven dat ik er alles aan zal doen om volgend jaar opnieuw te komen. Een belofte die ik héél graag wil waarmaken, als u begrijpt wat ik bedoel!

Commentaren

oh Elly, een warme knuffel lijkt me hier op zijn plaats.
Wat je schrijft raakt me en ontroert me.

Gepost door: sodade | 2007-06-04 om 11.11

Reageren op dit commentaar

Feesie Fijn zo'n afrikaans feesie ! En nog fijner dat jij je zo goed geamuseerd hebt ! Proeven, smullen en genieten : allemaal jouw specialiteiten (o.a.)! Het dansen zal voor volgend jaar zijn ! Misschien mogen wij dan ook een keer mee ???

Gepost door: Pa | 2007-06-04 om 11.28

Reageren op dit commentaar

Wat heerlijk dat je op het feest bent geweest!Goed om je zinnen even te verzetten.Wij gaan eind juni naar een rockfestival,dat wil ik een keer meemaken.Als het meezit ga ik helemaal uit m`n dak!En zo blijven we plannen,alleen de voorpret is al goed voor heerlijke momenten.

Gepost door: mandy | 2007-06-04 om 11.40

Reageren op dit commentaar

Fijn! Hoi, Elly,
Als ik jou verslagje van het Afrikaans feesie zo lees, beginnen mijn benen ook al te bewegen! Daar kan je volgens mij niet stil'zitten', zelfs als je 'broze voetjes' hebt. Het doet mij plezier dat jij ondanks je beperkingen toch van zulke dingen kunt genieten! Fantastisch!
Groetjes en tot morgen,
Annita

Gepost door: annita | 2007-06-04 om 11.56

Reageren op dit commentaar

Elly die bijwerking vallen toch echt tegen. Doeme.
Was echt blij te lezen dat je geweest bent. Natuurlijk ga jij volgende jaar terug...jij wordt weer beter deze med. gaan hun werk doen....dat heb je verdiend. Dikke knuffel Viv

Gepost door: viv | 2007-06-04 om 12.21

Reageren op dit commentaar

heerlijke frustratie Ja, heerlijk feest zal dat wel geweest zijn! Maar ik kan best begrijpen dat het ook wel frustrerend geweest is voor jou!
Ik hoop dat je achtereen weer mee kan dansen.

Gepost door: annemie | 2007-06-04 om 13.06

Reageren op dit commentaar

BLIJ... dat je gegaan bent.
En je beentjes strekken?
da's dan weer voor volgende keer!!!!!!!!

Gepost door: jolliefieke | 2007-06-04 om 17.52

Reageren op dit commentaar

Feesi ! De dans is als een gedicht en elke beweging is een woord .

MATA HARI

Gepost door: Ma | 2007-06-04 om 20.09

Reageren op dit commentaar

Hoi Elly, bijgelezen, na een weekje vakantie.
Ik vond het stukje over humormedicijn doorgestuurd naar mijn schoonzus die het K-woord ook te horen kreeg - weliswaar en gelukkig nog in stadium 0, zeggen de oncologen (?).
Maar het doet wat met een mens.

En over je huid. Crèmes duwen 'het probleem' terug naar binnen - kunnen wel 'verlossing' bieden, maar eigenlijk moeten huidproblemen van binnenuit aangepakt worden (exczeem zonder meer altijd van buiten uit behandelen zou tot astma leiden bij kinderen, bv.).
Ik hoop dat je oncologe je inderdaad kan helpen met een vitamine uit de B-reeks!

Fijn dat je naar het feesie kon!

Dikke knuffel.

Gepost door: lavender faery | 2007-06-04 om 21.06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.