29-06-07

A trip on memory lane

sounionOp de schitterende weblog van Sodade las ik dit berichtje over dansen en werd ik ineens terug gekatapulteerd naar een prachtig moment uit het verleden.

Ik was 12 en was met mijn ouders op vakantie in de buurt van Athene. Een van de redenen van de reis was dat ik het volgende schooljaar Grieks zou gaan studeren en zij wilden mij al op voorhand wat van de sfeer van de oudheid laten proeven. Prachtige dingen hebben we toen gezien, sommige staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. De zonsondergang aan de tempel van Kaap Sounion, de Acropolis, een eilandentocht met de boot en iets wat helemaal niets met de oudheid te maken had.

We hadden een fijn contact met één van de obers in het hotel en hij nodigde ons uit in zijn huis, voor het verjaardagsfeestje van zijn zoon. Een echt Grieks feest met typische gerechten en drankjes, borden kapot gooien en mooie muziek.
Enne… de sirtaki natuurlijk. Zij leerden ons tot in de vroege uurtjes de sirtaki dansen, opnieuw en opnieuw, tot het vanzelf ging. En ik danste er mijn eerste slow ooit, met een mooie Griekse jongen, op de muziek van Demis Roussos. Heerlijke herinneringen uit een zorgeloze tijd. Als ik seffens weer in het ziekenhuis zit voor de Herceptine sluit ik mijn ogen en dans zoals toen…

27-06-07

Wijsheid

Wanneer je altijd in dezelfde richting blijft lopen, kom je uiteindelijk je eigen voetstappen tegen.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende