09-07-07

Niet veel beter...

Elly heef eindelijk haar éénpersoonskamer gekregen. Gezien de ziekteverschijnselen is dit toch wat comfortabeler voor haar en ook wat aangenamer (voor zover men dat woord in een ziekenhuis kan gebruiken).
Zondagvoormiddag rond 11 u kwamen we Elly in het ziekenhuis op de gang tegen samen met haar ex-kamergenote. Wij waren blij verrast haar daar te zien na dat alarmerend SMS-je van ’s morgens.
Lang duurde dit echter niet. Het bouillonneke dat er ‘s middags nog vrij goed in liep kwam er even spontaan weer uit. En de krampen kwamen mee… en bleven komen, samen met de braakneigingen. Pijnstillers moesten weer verlichting brengen maar teveel kan ook weer niet.
Enkele korte bezoekjes van familie hebben haar blij verrast en voor wat afwisseling gezorgd. Veel deelnemen aan de discussies zat er echter niet in, soezend meeluisteren wel. Zelfs de Ronde van Frankrijk interesseerde haar nu maar matig.
Wij hadden de indruk dat de toestand lichtjes verbeterd was tot we deze morgen een telefoontje kregen van Elly dat de braaktoestanden moeilijk te stoppen waren. Op haar vraag hebben ze uiteindelijk het antibraakmiddel Zofran toegediend en van dan af heeft ze toch even kunnen rusten.
Naar aanleiding van enkele reacties wil ik jullie hier meedelen dat “de schrijver van dienst” de pa van Elly is. Op vraag van Elly worden dagelijks de nieuwe teksten op haar blog afgeprint zodat zij weet wat ik schrijf en wat jullie in de reacties schrijven. Alle soorten knuffels, groeten en wensen komen dus zeker bij haar terecht. En ik merk tijdens het lezen dat Elly nog steeds veel steun heeft aan en plezier beleeft aan jullie reacties.
Dus, tikken maar zou ik zeggen, met of zonder “dt” fouten, daar maalt Elly niet om (en wij ook niet). Sodade heeft toch gelijk : “ De inhoud is belangrijker dan de vorm”.
Als morgen ieder lezer een reactie zou afleveren, dan moet ik overmorgen …..een nieuwe inktcartouche gaan halen. Maar dat heb ik er wel voor over !
Ook nog even vermelden voor degenen die af en toe contact opnemen met Elly via émail : sinds maandagavond (2/07) heeft zij haar émail niet meer opgehaald. Indien nodig geacht mag mijn émailadres gebruikt worden en breng ik de boodschap over aan Elly.

willyslegers@versateladsl.be

Commentaren

moeilijk gemakkelijk Dag Elly
Het is inderdaad gemakkelijker om op de leuke en positieve berichtjes te reageren, maar misschien noodzakelijker om op de minder prettige postjes net dan te laten weten dat we aan je denken, met al de positieve kracht die er is.
Ik kan me enkel voorstellen hoe je nu afziet en snakt naar wat stabiliteit. En dat is dan ook hetgeen ik je van harte wens, dat je toestand wat stabieler wordt zodat er weer ruimte voor kwaliteit ontstaat. Ik ben blij te horen dat je nog kracht hebt om assertief te zijn en bepaalde medicatie te vragen die je mogelijk toch wat gemak brengt.
Fijn ook dat je vader zo trouw verslag uitbrengt, in twee richtingen nog wel. Mr. Slegers, bedankt.
Hartelijke groeten.

Gepost door: sodade | 2007-07-09 om 10.23

Reageren op dit commentaar

Dag Elly,

T was al even geleden dat ik je blog gelezen had (verlof) en dus behoorlijk schrikken om te vernemen dat je in het ziekenhuis bent opgenomen.
Een mens wordt er stil van.....
Bij deze wil ik je een hart onder de riem steken,je tonnen energie sturen ondersteund door een possitieve wind.
Hopelijk vind je door de nieuwe medicatie rust en comfort.
Héél veel sterkte gewenst!!Dikke knuffel

Corina

Gepost door: corina | 2007-07-09 om 11.36

Reageren op dit commentaar

Met deze wil ik laten weten dat ik in gedachten bij je ben!hopelijk helpt de medicatie tegen braakneigingen en voel je je ondertussen al beter.Het zal weer wel zijn tijd nodig hebben.
Vader Slegers bedankt voor de info,zo blijven we op de hoogte
groetjes en heeeeeeel veel beterschap!!

Gepost door: Marie-louise | 2007-07-09 om 12.05

Reageren op dit commentaar

beetje steun Lieve Elly,

ik zei het eerder al, je hebt fantastische ouders! Dankje wel "Pa van Elly" om ons op de hoogte te houden.

Elly, ik weet dat dit weer een moeilijke periode is, niet alleen de pijn, het verblijf in het zkh, maar ook de spanning rond een eventuele nieuwe behandeling. Ik hoop dat hier snel een beetje verandering in komt, maar nu eerst terug op krachten komen en van de pijn afraken.
Ik ben zo ongerust, en zeer zeker alle mensen hier op je blogje en in je omgeving, gelukkig houdt je pa ons een beetje op de hoogte, maar het doet zo'n pijn te horen dat het niet goed gaat.

Ik begrijp dat je -ondanks je pijn- toch nog wat steun put uit je 'fanmail' en voorlopig liever niet teveel volk over de vloer krijgt. Maar, heb ik het fout en mocht ik wat dan ook kunnen doen, asjeblieft, laat het weten via je pa.

hele dikke kus,

Gepost door: rikkert | 2007-07-09 om 13.15

Reageren op dit commentaar

XXXX Hopelijk voel je je ondertussen beter met medicatie Zofran.
Was gisteren heel frustrerend jou daar zo te zien... Niets aan jouw pijn kunnen doen ...
Maar weet dat wij CONSTANT aan jou, Hans T Maria en nonkel Willy denken hoor !!!
Wij wachten nog even af tot je wat beter bent om nog es effe binnen te springen, tenzij je het liever wel hebt.
Meideke, Kom op he !
Liefs en knuffels
Ilse Aline Gert

Gepost door: Ilse | 2007-07-09 om 13.27

Reageren op dit commentaar

*** Hopelijk werken die pille'kes ... ik denk ook aan je. Heel veel liefs van 'n stille lezer

Gepost door: Ikke | 2007-07-09 om 14.22

Reageren op dit commentaar


hopelijk slaat Zofran snel aan zodat terug wat energie binnenkrijgt om die kankerduivel aan te vallen.
mvg cathy

Gepost door: cathy | 2007-07-09 om 16.21

Reageren op dit commentaar

Elly ik hoop dat je de kracht vind om er tegen te vechten.Hopelijk komt het allmaal wel weer goed.Ik wens je veel beterschap.

groetjes mil

Gepost door: Mil | 2007-07-09 om 19.15

Reageren op dit commentaar

Hallo Elly,
Spijtig dat we weer moeten horen dat het niet zo goed gaat. Hopelijk kunnen ze je toch wat helpen om alle negatieve bijwerkingen weg te halen.
Pa dank je wel want we willen echt wel volgen hoe het met Elly gaat.
Elly hopelijk kan je ons zelf binnen een paar dagen laten weten hoe het met je gaat.
Elly veel moed, ook voor Pa en Ma en Hans!
Gemma

Gepost door: gemma | 2007-07-09 om 19.39

Reageren op dit commentaar

Ha Elly,
Ik hoop erg dat de Zofran je goed doet, want van al dat braken raak je natuurlijk helemaal uitgeput, en dat is ook voor het koppie waardeloos!
Wat een lieve pa heb jij, fijn dat hij ons allemaal op de hoogte wil houden.
Iedereen leeft met je mee dat moet je toch goed doen.
Ik hoop erg dat het beter met je gaat en dat je toch nog een leuk muziekje kan luisteren, een boekje kunt lezen en wat met het bezoek kunt praten.
Veel sterkte,
groetjes, Sophia

Gepost door: sophia | 2007-07-09 om 19.49

Reageren op dit commentaar

Ma meske toch... Lieve Elly, ik hoop dat je, als we met zijn allen tesamen duimen, dat je dan een energiestoot krijgt, waardoor je je snel weer veel beter voelt.
vergeet niet dat we met zijn allen dagelijk saan je denken.
Kop op, meid...

Gepost door: jolliefieke | 2007-07-09 om 19.56

Reageren op dit commentaar

Hartelijke dank voor ons het nieuws van Elly te willen brengen en ook onze berichtjes aan haar te bezorgen.
Ik vind het jammer dat ik niet méér kan doen, dan je goede moed en vlug beterschap toe te wensen. Hou vol.
Groetjes

Gepost door: katy | 2007-07-09 om 20.12

Reageren op dit commentaar

sterkte groetjes naar Geel Ik zou ze liever naar Veerle-Laakdal sturen... We denken heel veel aan je, en hopen op een snel effect van de nieuwe medicijnen. Lieve Elly, moedige vrouw, we sturen hierbij nog een portie moed.
Dikke kus ook voor Hans, t Maria en n Willy.

Gepost door: Els | 2007-07-09 om 21.45

Reageren op dit commentaar

Lieve Elly,
2 weken niet meer op je weblog geweest en dus heel erg verschoten van de laatste berichten ( dank je wel papa Slegers om ons op de hoogte te houden)
Heb hier geen woorden voor ; daarom gebruik ik dit kleine gedichtje ( van Thomas,muco patient)
"Men kan zeggen of uitleggen.
Men kan spreken of preken.
Men kan verhalen of vertalen.
Maar men kan er nooit de juiste woorden bij halen."

ik weet zeker dat je begrijpt wat ik bedoel...
dikke knuffel
chris vanbockrijck

Gepost door: chris | 2007-07-09 om 22.53

Reageren op dit commentaar

Elly ik hoop echt dat je je snel beter mag voelen en dat je thuis rustig een boekje kan lezen en het terug stabiel mag worden. Nog een dikke nacht knuffel en Pa Slegers bedankt, groetjes Viv

Gepost door: viv | 2007-07-10 om 00.10

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, Ik hoop dat je ergens nog wat energie kan blijven vinden om ook hier weer door te kunnen komen. Pfffffffff. Zou ik denken. Makkelijker geschreven dan gedaan. Weet ik wel, maar wat moet je anders schrijven hier he? Weet dat ik heel erg hard hoop dat je je snel weer beter kan voelen!! En zoals mijn vriend altijd schrijft: be strong, as always... you know!
Even over iets anders. De Ronde van Frankrijk namelijk. Ik lees in het verslagje van je pa dat het je maar matig kan boeien. Zo vlakke ritten zijn sowieso niet echt interessant he ;-) Maar weet je, gisteren ben ik even kunnen gaan kijken toen de Tourkaravaan passeerde in Drongen, dichtbij Gent al. Ik heb er eens heel erg hard aan je gedacht. Veel meer positieve energie voelde ik al lang niet meer. Hopelijk helpt het je een beetje ;-) En ach... het kon zeker geen kwaad he! :-) Nog veel groetjes en sterkte enzo natuurlijk, tot later !

Gepost door: An | 2007-07-10 om 09.04

Reageren op dit commentaar

Hallo Elly,

Ik was ook enkele daagjes niet komen piepen en verschoot me een bult toen ik dit allemaal las. Dit had ik echt niet verwacht. Als het aan mij ligt, spring ik seffens na het werk eventjes binnen in Geel, dat is mijn eerste gedachte. Maar ik kan best begrijpen dat je deze ellende en vervelende momenten liever met je mama, papa en Hans verwerkt. Ik ga er dus nog enkele daagjes over heen laten gaan. Totdat je weer een beetje op je stukken bent. Hopelijk voel je je vandaag al iets beter en ben je zelf bezig aan jouw persoonlijke 'tour'....terug die berg op...ver weg van dat dal ! En met al die supporters langs de weg...weet dat we je steunen. Een dikke knuffel van ons allemaal. Lieve groetjes, Greet

Gepost door: Greet | 2007-07-10 om 09.34

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.