17-07-07

Grenzen

Ik was nooit een held in het opvolgen van regels of orders, heb het altijd moeilijk gehad met ‘autoriteit’. Zeg dat ik iets niet mag doen en de kans is groot dat ik het toch zal proberen. Zelfs mijn oncologe zei vrijdag tegen mijn ouders: “Ik heb geleerd van niet te veel in te gaan tegen de ideeën van Elly, als zij iets wil, gaat ze er ook voor.” Ik vind zelf niet dat ik een moeilijk mens ben, maar als ik, na veel nadenken, een bepaalde beslissing genomen heb, is het niet gemakkelijk om mij ervan te overtuigen dat het anders zou moeten. Zo is het ook nu weer…

Ik kreeg allerlei voorschriften mee over wat wel en niet te eten, maar heb ondertussen toch al verschillende dingetjes geprobeerd die op de verbodslijst staan. De diëtiste zei dat ik zelf mocht experimenteren met de lijst en dat viel, ondanks de morfine, niet in dovemansoren. Zondag had ik zin in frietjes en heb er dan ook een paar gegeten, zonder dat het meer problemen veroorzaakte dan anders. De diarree is er toch nog steeds, wat ik ook eet. Fruit mag eigenlijk ook niet, alleen appelsienen zijn toegelaten. De laatste dagen heb ik probleemloos watermeloen, bosbessen en banaan gegeten. In het ziekenhuis droomde ik al van mosselen, maar het lijkt me beter daar nog even mee te wachten.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het best goed gaat. Ik sta er opnieuw van versteld hoe snel een mensenlichaam zichzelf kan helen. Ik neem geen medicijnen meer, vandaag een week geleden zag ik het einde van de tunnel niet en nu wordt het lichter en lichter. De krampen nemen af, alleen de diarree zal nog een poosje duren. De wanden van mijn darmen moet zichzelf ‘reinigen’ en dat vraagt wat tijd. Ik doe het rustig aan. Wat licht huishoudelijk werk en regelmatig gaan liggen. Maandag heb ik een afspraak met mijn oncologe om te bespreken welke chemo we nu gaan proberen en wanneer we daarmee kunnen starten. Ik hoop niet dat het te lang zal duren want de kankercellen hebben volgens mij geen medelijden en gaan gewoon door met wat zij als hun taak beschouwen. Niet the show maar the fight must go on...

Commentaren

Elly ik noem dat een gezonde eigenwijsheid. Je blijft een levensgenieter. Vind dit heel knap van je.
Een heel dikke knuffel Viv

Gepost door: viv | 2007-07-17 om 08.29

Reageren op dit commentaar

Banaan Hey Elly,

Plezant nieuws om te lezen met het nodige vleugje humor. Zo kennen we je weer. Ik ben blij dat je 'terug' bent.
Gaan met die banaan ! :-)))
Lieve groetjes,
Greet

Gepost door: Greet | 2007-07-17 om 09.12

Reageren op dit commentaar

Die eerste alinea, die had ik zelf wel kunnen schrijven. Zeg mij eens dat iets niet kan. Dan ga ik graag het tegendeel proberen bewijzen (soms met alle gevolgen van dien, maar daar zwijgen we wijselijk over).

Blij om steeds betere berichten over je te lezen, Elly. En al laat je je de les niet spellen: doe toch nog maar een beetje rustigaan.

Kus,
Kaatje.

Gepost door: kaatje | 2007-07-17 om 09.16

Reageren op dit commentaar

eigen-wijs hoi Elly,

ik denk dat je eigen-wijs bent, niet in de zin van eigenwijs, maar je eigen wijsheid hebben.
Zelf heb ik daar ook meer dan genoeg van meegekregen :), vind dat niet slecht, je moet natuurlijk niet onbezonnen tewerk gaan, zoals mosselen, ik denk dat je daar idd. beter nog even afblijft. Je moet maar de pech hebben dat er een slechte tussen zit.
Jij kent je lichaam best, vergeet echter niet er een beetje naar te luisteren, overdaad schaadt. Maar daar ben je wijs genoeg voor omdat allemaal te weten.

Het is waar dat het ongelooflijk is tot wat ons lichaam allemaal in staat is. Wat dat lijfje van jou al allemaal doorstaan heeft, wat een kracht!
Jammer dat ook die venijnige kankercellen die kracht hebben.
Zoals je zegt: the fight must go on!!

Heel heel blij dat het beter gaat!
Kaarsen en duimen blijven nog even in de aanslag!

XXX

Gepost door: rikkert | 2007-07-17 om 09.21

Reageren op dit commentaar

Orders en regels... Blij te horen dat het beter gaat. Zelf voel je wat je aankunt. Jij hebt het recht om beslissingen te nemen!
Groetjes van Daisy en knuffels van Donna

Gepost door: Daisy | 2007-07-17 om 09.42

Reageren op dit commentaar

tof om nog eens een lange en goed nieuws brief van je te lezen,heb meestal de neiging om op slecht nieuws te reageren omdat je op goed nieuws niet zoveel te vertellen heb denk ik.maar het is altijd fijn te lezen dat het goed met je gaat,en de commentaar die ik je wil vertellen dat schrijven al die andere mensen ook een beetje in mijn plaats.Mijn meningen komen meestal overeen met die van hun.dus als je die aan het lezen bent denk dan maar dat ik er tijdens het lezen ook zo over denk .
wens je nog heel veel succes met je volgende chemokuur zonder al te veel vervelende bijwerkingen.
nog een prettige dag
groetjes Francy

Gepost door: francy | 2007-07-17 om 09.44

Reageren op dit commentaar

elly Hier herken ik de oude Elly weer.
Blijf er voor gaan en met je "eigen wijsheid" kom je al een heel eind!
Groetjes!!!

Gepost door: Marie-louise | 2007-07-17 om 10.37

Reageren op dit commentaar

Elly blij dit soort tekst te kunnen lezen. Het straalt zoveel 'kracht' en 'moed' uit.
Nog even en je bent weer klaar voor je volgende gevecht want zoals je zelf schrijft: "the fight must go on." Go for it.
KNUFFEL

Gepost door: lucretia | 2007-07-17 om 11.26

Reageren op dit commentaar

Elly Altijd geweten dat jij je ook hier weer door zou spartelen! En gaan voor je eigen beslissingen: groot gelijk! Dikke knuffel van Ina

Gepost door: Ina | 2007-07-17 om 11.33

Reageren op dit commentaar

Elly thx, knuffeltje van Woeffke

Gepost door: viv | 2007-07-17 om 11.52

Reageren op dit commentaar

Het doet me goed om te lezen dat je er weer met frisse moed tegen aan gaat.Zolang je in die beroerde tijd zit kan niks je schelen.Maar zodra er weer lichtpuntjes komen pakken we ze met beide handen aan.Ik ben vanmorgen weer voor een paar maanden goed gekeurd (stabiel),dus ik doe met je mee!Liefs en groetjes.

Gepost door: mandy | 2007-07-17 om 13.35

Reageren op dit commentaar

:o) Ik kom iedere dag eens een kijkje nemen, weet niet altijd wat zeggen, maar ik ben echt blij dat het beter met je gaat. :o)

Gepost door: Ikke | 2007-07-17 om 16.42

Reageren op dit commentaar

Grenzen Grenzen moet je kennen en bewaken ,dat heeft je grootvader,mijn vader dus heel vroeger ons altijd gezegd,die gaf ook niet snel op tijdens zijn ziekte,vol bewondering waren wij tijdens al die jaren van gezondheid maar zeker de jaren van zijn ziekte.Elly jij hebt vast en zeker veel van zijn karakter denk ik!

Gepost door: Ma | 2007-07-17 om 19.52

Reageren op dit commentaar

Fijn dat je uit die tunnel bent! Na regen komt zonneschijn, en daar kom je weer wat meer in zo te lezen, mooi zo!

Gepost door: sophia | 2007-07-17 om 20.57

Reageren op dit commentaar

je kent jezelf het beste lieve Elly.
het zal misschien niet altijd goed gaan,....
Ik wens je veel kracht en sterkte.
Liefs van Simone

Gepost door: Simone | 2007-07-18 om 07.19

Reageren op dit commentaar

Elly kom jou een goede dag wensen, liefs viv

Gepost door: viv | 2007-07-18 om 11.01

Reageren op dit commentaar

Elly wens je een goede nachtrust, Viv

Gepost door: viv | 2007-07-18 om 22.18

Reageren op dit commentaar

Slaap wel ! Ondanks alles komt er morgen een nieuwe dag.
Margret mitchell

Gepost door: Ma | 2007-07-18 om 23.21

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.