23-08-07

Binnenkort weet men alles over u

U bestelt een pizza, maar de lieve dame aan de lijn weet alles over u en uw gewoontes. Kijk eens hoe we straks een pizza bestellen.

Commentaren

mja met wat verbazing ( niet heel veel - zag soortgelijk onlangs op tv in een of andere detective waar ze via de pizza-order iemand volledig konden tracken), dit youtubeke ook een beetje met een glimlach, maar vooral met heel veel onbehaaglijkheid is het dat ik naar dit soort filmpjes kijk.
Een beetje hetzelfde gevoel als bij het idee dat er mensen zijn die niets anders doen dan IP adressen checken, controleren enz. enz.
Mijn gevoel van onveiligheid in deze maatschappij ontstaat niet zozeer door het risico dat ik na zonsondergang zou kunnen overvallen wordt als ik tevoet van de stad terug kom, maar in veel grotere mate door het feit dat slechtwillende mensen, ovreheden etc. als ze er echt voor gaan álles over je te weten kunnen komen en je er mogelijk mee lastig vallen, je leven controleren etc. etc.
cfr. in Zimbabwe wordt alle e-mail- en internetverkeer gemonitored en worden 'verdachte mensen' die bijv.een opmerking maken over het regime, de president... gearresteerd, gefolterd etc.etc. Dit is mogelijk met technologie die in China bedacht werd.
bedenkelijke en ontregelende evoluties vind ik dat.

Gepost door: sodade | 2007-08-23 om 11.25

Reageren op dit commentaar

correcties 'zou kunnen overvallen worden als ik te voet'
'overheden'

Gepost door: sodade | 2007-08-23 om 11.26

Reageren op dit commentaar

Niet te geloven! Met verbazing gekeken en geluisterd. Mensen, is dit Big Brother!!
Allez, ik maak mijn eigen pizza's, nu zeker!
Hoop dat je je wat beter voelt. DVD'tje is dan de oplossing. Toch met een Clooney of soortgenoten. Morgen schijnt de zon, en dan monter weer op... Knuffel

Gepost door: Krsi | 2007-08-23 om 16.44

Reageren op dit commentaar

Gevaar omringt ons overal, dus opletten is de boodschap!

Gepost door: Ma | 2007-08-25 om 11.13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.