19-09-07

Die verdomde kanker

Gisteren kreeg ik een mailtje van een vriendin met goed en slecht nieuws. Daaruit blijkt nog maar eens dat die verdomde kanker geeft en neemt, dat hij het soms opgeeft maar soms ook bikkelhard en onverwachts opnieuw toeslaat.

De nieuwe behandeling van mijn ene vriendin, die enkele maanden geleden opgestart werd, werkt goed want haar tumormarkers zijn behoorlijk gedaald, fantastisch dus. Iets waar ik héél blij mee ben.
Maar een andere vriendin, die 9 jaar geleden borstkanker kreeg en waarmee het de laatste jaren goed ging, kreeg minder goede berichten. Uitgezaaid naar hersenen en longen. Verdomme toch, die sluipschutter kan je nooit vertrouwen; hij kan plots opnieuw opduiken terwijl je dacht dat hij al lang door een andere sluipschutter uitgeschakeld werd. Hier kan ik zo boos en triest om worden.

Als kankerpatiënt leer je lotgenoten kennen, bouw je hechte vriendschappen op en leef je dus heel erg mee als één van die vrienden het alom gevreesde verdict van uitzaaiingen te horen krijgt. Het mailtje illustreert de rollercoaster waarop je zit als je in “het wereldje” meedraait. Blijdschap om het goede nieuws, boosheid en verdriet om het andere. Vertrouwen en verlies van het vertrouwen. Hoop en wanhoop. Neergeslagen en terug opstaan. Een verdomd moeilijke rit!

N., ik denk vandaag aan je.

Commentaren

;-) Lieve groetjes Elly en veel moed bij het verwerken van zoveel leed.

Gepost door: emmy | 2007-09-19 om 09.28

Reageren op dit commentaar

Elly dat is echt het rotte aan deze ziekte. Je weet nooit of hij echt uit je lichaam is voor altijd.
Wens je veel sterkte met het verwerken van het slechte nieuws. Het geeft weer een echte domper op het goede nieuws. Ik duim voor jou dat we binnen kort goed nieuws kunnen lezen. Liefs viv

Gepost door: viv | 2007-09-19 om 09.52

Reageren op dit commentaar

Nieuws Elly ik lees zojuist over het goede, en slechte,nieuws.
Probeer het een plaats te geven naast alle,gelukkige en trieste gebeurtenissen,want zo zie je weer hoe dicht het bij elkaar ligt.
Kaarsjes branden voor allebei!

Gepost door: Ma | 2007-09-19 om 10.01

Reageren op dit commentaar

Moed houden, je staat niet alleen.
http://www.bloggen.be/levensgenieters

Gepost door: Levensgenieter | 2007-09-19 om 10.23

Reageren op dit commentaar

Erg moeilijk allemaal,je krijgt er geen hoogte van.Moet morgen zelf weer voor een scan omdat ik zo beroerd ben de laatste weken.Vandaag voor de kat z`n viool 50 kilometer gereden naar de Arbo-arts.Afspraak bleek te zijn verzet,maar die brief kreeg ik pas toen ik al weer thuis was.Balen!Jij heel veel sterkte met het verwerken van het slechte nieuws dat je kreeg.

Gepost door: mandy | 2007-09-19 om 13.33

Reageren op dit commentaar

*** Verdorie hé, steeds weer opnieuw moet je je wapenen tegen die rotziekte en dan nog haalt het soms niets uit.... maar we MOGEN niet opgeven hé Elly, we blijven vechten....

XXX

Gepost door: Talleke | 2007-09-19 om 19.11

Reageren op dit commentaar

in gedachten ga ik even mee op de rit. Ja, het is wreed. erg wreed, Elly.
Kan men daar ooit mee leren omgaan?

Gepost door: sodade | 2007-09-20 om 00.40

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.