17-10-07

Dag van het decolleté

Deze actie voor het goede doel vind ik écht erover. Het Nederlandse tijdschrift Cosmopolitan heeft 30 oktober uitgeroepen tot de dag van het decolleté. Zij vragen iedereen die wil meedoen een foto te uploaden op hun website. Per foto doneert Cosmo 1€ aan Pink Ribbon.
De drie mooiste decolletés krijgen een aankoopbon voor lingerie, geen aangepaste maar gewone lingerie voor dames met twee normale borsten.

Ik vind dit gewoonweg wansmakelijk en ondoordacht. Het mooiste decolleté dat geld moet opleveren voor vrouwen die gehavend uit de strijd kwamen. Een lingeriecheque voor iemand met het mooiste decolleté, terwijl veel lotgenotes niet kiezen voor een reconstructie en met één borst of zonder borsten door het leven moeten gaan. De confrontatie voor ons met al die perfecte borsten. Een decolletéwedstrijd linken aan borstkanker, razend word ik daarvan, ik heb er geen woorden voor.

Commentaren

Ik heb zelf nog geen borstkanker gehad en het is ook nog niet voorgekomen in mijn familie en vriendenkring. Maar ik leef wel mee met mensen die er wel het slachtoffer van worden. En inderdaad, die campagne vind ik ook niet kunnen. Voor zover ik er iets van ken is het voor vrouwen die een borst hebben moeten laten wegnemen (hoop dat ik het niet te cru zeg, want zo is het niet bedoeld) heel moeilijk om geschikte en vooral mooie, sexy lingerie te vinden. Daarom zouden ze beter iets organiseren waarbij deze vrouwen lingeriesets kunnen winnen. Nog veel sterkte met je strijd!

Gepost door: Nele | 2007-10-17 om 10.47

Reageren op dit commentaar

Wansmakelijk! Beste Elly,

Dat loopt echt de spuigaten uit. Hoe durven ze zo'n actie op touw zetten?

Liefs,
Chris.

Gepost door: Chris | 2007-10-17 om 12.44

Reageren op dit commentaar

Hoi Elly,

Toen ik het las was ik verbaasd hoe halen ze het in hun hoofd om zoiets te organizeren. op z'n hollands gezegt gewoon weg BELACHELIJK !!!

Gepost door: Sonja | 2007-10-17 om 14.08

Reageren op dit commentaar

Dit is het toppunt van wansmaak. Maar ja, dat vond ik vorig jaar ook al van het Nederlandse Pink Ribbon tijdschrift. Kennelijk hebben de verkoopcijfers voorrang op goede smaak!

Gepost door: Dita | 2007-10-17 om 14.52

Reageren op dit commentaar

Schandalig, zeker een man zonder hersens die zoiets voorstelt.
Ik hoop dat het geen vrouw is die daar achter staat, want dan.....

Gepost door: Ma | 2007-10-17 om 15.04

Reageren op dit commentaar

Gereageerd. Hoi Elly,
Je ma vroeg zo lief of ik een reactie naar Cosmopolitan wilde sturen. Ik had me al zo ge ergerd aan deze actie, maar ja...ik was ondergedoken in de maand oktober. Mij te roze... Maar het verzoek van je ma kon ik niet laten liggen. Op mijn weblog heb ik de mail ook nog eens als open brief aan Cosmopolitan gezet. Hoop dat je ma zich erin kan vinden... liefs, Annemie

Gepost door: Annemie | 2007-10-17 om 17.32

Reageren op dit commentaar

Ik wou dat ik wat meer lef had, dan zou ik een fotootje sturen, met de vermelding: zonder woorden...

Gepost door: ri | 2007-10-17 om 19.33

Reageren op dit commentaar

sorry, het was niet de bedoeling met 'ri' te ondertekenen, was weer wat te snel, vreesde dat ik -als ik er over nadacht- de reactie ook niet zou durven sturen...

Gepost door: rikkert | 2007-10-17 om 19.37

Reageren op dit commentaar

Hoi Elly,

Het doet me verdriet dat mensen niet beter nadenken voor ze een aktie voor het goede doel houden. Ik mis mijn borst nog altijd en natuurlijk ik ben heel blij dat ik leef, maar ik voel me toch in mijn vrouwelijkheid gekortwiekt. DEze aktie getuigt van geen enkel fijngevoeligheid en is stuitent voor de borstkankerpatienten. Vooral de dag is voor mij heel pijnlijk. Op 30 oktober vier ik mijn verjaardag. Gelukkig mag ik hem nog vieren, heb ik heel hard voor moeten knokken en nuis 30 oktober dus ook dag van het decollete. Wat een waanzin.

Groetjes en jij heel veel sterkte bij je strijd,
Olga

Gepost door: Olga | 2007-10-17 om 20.30

Reageren op dit commentaar

Elly ik begrijp dat ook niet. Denken die mensen niet na of zijn ze werkelijk zo dom.
Even nog bijgelezen, duim voor goede resultaten, liefs viv

Gepost door: viv | 2007-10-17 om 22.06

Reageren op dit commentaar

Goh Elly, dat is er inderdaad wel 'over'! Jeezes...ik moet hier toch ook efkes slikken... Erg, èrg, èrgggggg...Kunnen we daar niet met z'n allen tegen reageren. Heb wel verdomd veel zin om dat te doen!!!
(wou ook nog even zeggen dat 'alhoewel ik een reconstructie onderging' dat mijn borsten ook helemaal niet meer gelijk zijn + een groot litteken... dus voor mij zou die lingerie ook niet passen !! ;-)
Liefs en groetjes,
Ik denk zaterdag aan jou!

Gepost door: lucretia | 2007-10-17 om 23.16

Reageren op dit commentaar

Dit is echt schandalig. Ik schreef het naar Lucretia ook, de persoon die dit gedaan beseft niet wel een impact dit zal hebben bij onze lotgenotes. Ik was al direct aan het zoeken naar een mailadres op de site van cosmopolitan maar vind er geen. Dit kunnen we toch zo niet laten.....

Gepost door: Nadia | 2007-10-18 om 09.05

Reageren op dit commentaar

Ongelooflijk Ik krijg er grijze haren van. Maar dit is echt wel typisch holland. Ik heb d'r gewoon geen woorden voor. Maar ik steun jou mening voor meer dan 100%.

Gepost door: Wendy | 2007-10-18 om 11.14

Reageren op dit commentaar

Hoi! Had al gereageerd bij Lucretia hierop...vind het inderdaad ook te schandalig voor woorden.
Maar de opmerking hieronder van Wendy...nee, daar kan ik het ook niet mee eens zijn hoor...typisch Hollands is dit écht niet. Er kan veel in Nederland, maar dit is er duidelijk vér over...zó gaan wij hier ook niet met elkaar om hoor! Dit is gewoon een enorme misser, die niet had gemogen...in welk land dan ook!
Groetjes!

Gepost door: mizzD | 2007-10-18 om 15.14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.