24-10-07

Onverwachte bezoeker

sijsjeVanmorgen kregen we onverwachts bezoek. De deur van de woonkamer naar de tuin stond open en een nieuwsgierig sijsje kwam binnengevlogen.

Onze woonkamer is, zoals in een loft, open tot in de nok en natuurlijk vloog het in paniek rechtstreeks naar het hoogste punt, buiten ons bereik dus.
We hebben het even laten zitten om te wennen aan de omgeving en daarna moedigden we het voorzichtig aan om naar beneden te vliegen. Na een paniekerige tocht doorheen de woonkamer waarbij het verschillende keren ergens tegenaan fladderde, streek het sijsje angstig neer in een hoekje. Ik wikkelde het zachtjes in een handdoek en liet het buiten vrij. Als een pijl uit een boog verdween het in de struiken.

En Figo… die stond vol verwondering en met kwispelende staart naar dat fladderende ding te kijken. Hij begreep er volgens mij niks van en deed zelfs geen moeite om het aan te vallen. Eind goed, al goed.

Commentaren

;-) Dat was een aangenaam bezoekje ;-)
Groetjes Elly

Gepost door: emmy | 2007-10-24 om 18.03

Reageren op dit commentaar

Was het sijsje een meisje? Hier ga ik mij een plaatsje voor de winter zoeken was de bedoeling denk ik, maar met Figo in de buurt was dat geen goed idee.

Hoe is het met je arm na die griepspuit?
Groetjes

Gepost door: Ma | 2007-10-24 om 19.31

Reageren op dit commentaar

bijzonder Dat lijkt me toch een hele bijzondere ontmoeting. Gek toch dat zo'n vogeltje zich zo vergissen kan.

Gepost door: sodade | 2007-10-25 om 09.46

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.