30-12-07

Zonder commentaar

128313852v18_240x240_Front_Color-Whitefuckcancer

28-12-07

Geen chemo

Terug van het ziekenhuis en enkel Herceptine gekregen. Het verhaal is gecompliceerder geworden dan verwacht.

Er werd vermoed dat mijn lever problemen had en eventueel vergroot was door de tumoren die erin zitten en dat het buikvocht op die manier ontstaan is. In dat geval zouden we vandaag met chemo gestart zijn.

Nu blijkt op de CT-scan dat in mijn lever helemaal niks meer te zien is van de oorspronkelijke uitzaaiingen. M.a.w. er is naar alle waarschijnlijkheid een andere oorzaak voor het buikvocht. Maandag zal duidelijk zijn of het om borstkankercellen gaat in het punctievocht of om cellen van een andere kanker. Het zou immers mogelijk zijn dat er een nieuwe kanker ontstaan is in mijn darmen of ergens anders, een kanker die wel of niet in verband staat met mijn oorspronkelijke borstkanker. Volgende week zal er een endoscopie gedaan worden (bah bah) om de darmen vanbinnen te bekijken en te controleren op afwijkingen.

Op de scan van mijn buik zijn verdikkingen te zien op het buikvlies en ook in mijn longen zit vocht. Volgende week vrijdag is er ook nog een MRI van mijn lever. Pas als al deze resultaten naast elkaar gelegd kunnen worden zal het hopelijk duidelijk worden wat er aan de hand is. Uiteindelijk komt het erop neer dat we momenteel nog meer in het duister tasten dan daarvoor en dat de vooruitzichten troebelder worden.

Ik ben sinds vandaag gestart met plaspillen want het vocht neemt toe en de buikpijn blijft erger worden. En ik ben heeeeeel moe. Weinig geslapen de laatste dagen, veel gepiekerd en het is bovendien moeilijk om een goede slaappositie te vinden door het vocht. Het wordt dus nog een stresserende week in afwachting van antwoorden die er nu niet zijn.