26-03-08

Verzoek tot actie voor een zaak die mij nauw aan het hart ligt

Tibet: de druk neemt toe

Na decennia van onderdrukkingen schreeuwt het Tibetaanse volk de wereld toe om verandering. China staat nu volop in de internationale belangstelling door de komende Olympische Spelen, en de Dalai Lama, de Tibetaanse Nobel prijs winnaar, roept op om alle rellen en gewelddadigheden te stoppen door middel van terughoudendheid en dialoog – hij heeft dringend steun nodig van de wereldbevolking.

Chinese haviken halen publiekelijk uit naar de Dalai lama – maar ons is verteld dat President Hu Jintao wellicht gelooft dat dialoog de meeste hoop biedt op stabiliteit in Tibet. De Chinese autoriteiten beraden zich op dit moment over de cruciale keuze tussen onderdrukking en dialoog. Deze keuze kan de toekomst van Tibet – en China –bepalen.

We kunnen invloed uitoefenen op deze historische keuze – voor President Hu is de internationale reputatie van China van groot belang. Hij moet van ons horen dat het merk ‘Made in China’ en de komende Olympische Spelen alleen succes kunnen hebben als hij dialoog verkiest boven onderdrukking. Een groeiende golf van wereldwijde opinie vraagt om zijn aandacht. We komen in de buurt van ons doel voor 1 miljoen handtekeningen en daarmee de grootste online petitie uit de geschiedenis – klik op de link hieronder om deel te nemen aan deze internationale oproep:

Klik hier


De Chinese economie is afhankelijk van “Made in China” producten die we allemaal kopen, en de Chinese overheid wil de komende Olympische Spelen in Peking deze zomer tot een feest maken voor een nieuw en gerespecteerd China. China is ook een enorm en land met grote verscheidenheid, maar ook een geschiedenis bezaaid met geweld. Daarom heeft China goede redenen om bezorgd te zijn over haar reputatie – zelfs als we erkennen dat enkele Tibetaanse relschoppers onschuldige mensen hebben vermoord. Maar President Hu moet inzien dat het grootste gevaar voor de Chinese stabiliteit en de huidige ontwikkeling komt van haviken die oproepen voor meer onderdrukking, en niet van Tibetanen die dialoog en verandering nastreven.

We zullen onze petitie persoonlijk afleveren bij Chinese afgevaardigden in New York, Londen en Peking, maar niet voordat we ons doel van 1 miljoen handtekeningen bereikt hebben. Stuur deze e-mail daarom door aan al de contacten in uw adresboek met een bericht waarin uw vrienden uitgelegd wordt waarom dit zo belangrijk is. Of je kunt ons ‘Vertel verder’ hulpmiddel gebruiken om een e-mail te versturen aan de e-mail adressen in uw adres boek – deze mogelijkheid verschijnt nadat u zelf getekend hebt.

De Tibetaanse bevolking heeft decennia lang stilzwijgend geleden. Nu is HUN moment om zich uit te spreken gekomen – we moeten hen helpen aandacht te krijgen voor hun goede standpunten.

Met hoop en respect.

Ricken, Pascal, Graziela, Iain, Paul, Galit, Milena, Ben en het ganse Avaaz team.

Commentaren

Hoi, Hoi, Elly,

Ik heb het gisteren ook gelezen in de gazet. Ik heb dan ook onmiddellijk ingetekend! En heb ook enkele van mijn vrienden, die ik zeker weet dat zij dit ook ter harte nemen, gemaild. Zij zullen zeker ook intekenen.

Bedankt dat jij dit hebt helpen teweegbrengen!
Groetjes,
Annita

Gepost door: annita | 2008-03-26 om 08.00

Reageren op dit commentaar

vwala... getekend...

Gepost door: jollie fieke | 2008-03-26 om 09.39

Reageren op dit commentaar

Elly weer een handtekening er bij. ik sta er ook volledig achter.
Liefs viv

Gepost door: viv | 2008-03-26 om 18.53

Reageren op dit commentaar

Een kleine moeite ! Heb dadelijk het nodige gedaan Elly,en hoop dat er velen hetzelfde zullen doen.
Samen zijn we sterker om iets te bekomen.
En ik bewonder je heel erg, dat je in deze moeilijke periode je zo strijdvaardig opstelt , voor de mensen die in moeilijke omstandigheden moeten leven.

Gepost door: Ma Elly | 2008-03-26 om 20.26

Reageren op dit commentaar

okidoki getekend en verzonden naar mijn nichtjes, en dat zijn er bijna een klein miljoen dus
komt dik voor elkaar
x

Gepost door: viviane | 2008-03-27 om 15.34

Reageren op dit commentaar

Heb ook al getekend Elly. Welliswaar via een mailtje van een ander vriendinnetje maar dat maakt niet uit hé!!
Ik hoop echt dat er eindelijk eens een oplossing uit de bus komt. Ik vind het verschrikkelijk als ik hoor of zie wat daar gebeurt... en mogelijks weten we nog lang niet alles...
Liefs ²

Gepost door: lucretia | 2008-03-27 om 21.08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.