30-09-09

Controle

Gisteren naar het ziekenhuis geweest voor controle.
PAC werd aangeprikt en ja hoor, er kwam bloed uit. Het klinkt waarschijnlijk stom dat ik daar zo blij over kan zijn, maar na 5 jaar problemen met de vorige (die dan weer wel en dan weer niet werkte) is het, zowel voor mij als voor de verpleging, een verademing dat hij twee weken na elkaar bij de eerste prik werkt.

Mijn gesprek met de oncologe was zeer verrijkend. Zij was vorige week op het ESMO Congres en deed daar uitgebreid verslag over.
Interessant om te weten welke nieuwe medicijnen er in de toekomst beschikbaar komen. En blijkbaar zit er heel wat in de pipeline. Het is alleen jammer dat de periode tussen de testen en het op de markt brengen zoveel tijd in beslag neemt. Vooral in België duurt het enorm lang eer een nieuw middel goedgekeurd wordt. Gelukkig worden er ook hier studies gedaan waaraan ik misschien nog wel eens kan deelnemen.

Bloedwaardes zijn nog oké. Logisch blijkbaar want de Caelyx werkt vrij langzaam en het dieptepunt valt ongeveer in de derde week. Gek hoe elk middel toch anders werkt, bij de andere chemo’s is dat al in de week die volgt op de toediening.

Buiten een extreme vermoeidheid en de naweeën van de complicaties waarvoor ik in het ziekenhuis lag zijn er niet zo veel dingen waar ik last van heb. De dikke buik is ook al wat minder dik geworden.
Ik kreeg wel de raad om nu al dagelijks handen en voeten goed in te smeren tegen het hand-voet-syndroom. Ben gewapend met Bepanthol crème en grote potten uierzalf en van de producent kreeg ik ‘hippe’ zilverkleurige handschoenen en sandaaltjes die je in de diepvriezer moet steken en die de pijn zouden moeten verzachten.

Het wordt tijd dat ik nog eens buiten kom. Sinds de vorige chemo in augustus was de enige verplaatsing die ik maakte naar het ziekenhuis.
Ik hoop dat het volgende week lukt om wat nieuwe stukken aan mijn herfstgarderobe toe te voegen want de meeste kleren die ik heb zijn te groot geworden. En misschien een paar mooie laarzen. Niet dat ik niet genoeg laarzen heb hoor, integendeel, ben een beetje ‘verslaafd’ aan die dingen. Ben al eens op internet gaan snuisteren en zag leuke dingen. Nu nog de daad bij het woord voegen.

Commentaren

Ik blijf voor je duimen..

Gepost door: Annick | 2009-09-30 om 08.48

Reageren op dit commentaar

uitjes wat goed dat je oncologe je zo op de hoogte houdt... hoop doet leven hé!

wens je veel 'uitjes' toe! en als je wil, kom ik je nog wel eens vergezellen...

Gepost door: tricky | 2009-09-30 om 10.33

Reageren op dit commentaar

Dat klinkt beter...laat je maar eens lekker gaan met winkelen ;)

Gepost door: tijdtussendoor | 2009-09-30 om 10.44

Reageren op dit commentaar

Allerlei Goed dat je weer over mooie laarzen begint te dromen of kopen ,zo ken ik mijn Elly weer.
Anita zal weer wel heel mooie voor je staan hebben in haar winkel.
Daarbij nog aanvulling van je garderobe,en hupseke als je wil gaan we nog op een verwarmd terras doen wat je graag doet.
Krijg er zelf al zin in,echt waar Ellebelleke!!
Hoop doet leven.
Tot........

Gepost door: Ma Elly | 2009-09-30 om 14.40

Reageren op dit commentaar

Nieuwe herfstkleren kopen... schitterende therapie, je kan er wel moe van worden, maar niet misselijk :)

Hopelijk ben je daar heel snel aan toe en kan je veel 'show' verkopen met je nieuwe outfitjes deze winter!

Enjoy!

Gepost door: Rikkert | 2009-09-30 om 20.36

Reageren op dit commentaar

Fijn fijn dat je weer begint te denken aan wat anders, ...
boots ... yep yep zo kennen we jou weer !
'k ben ook al eens gaan piepen in de winkel maar 2 x pech (maat er juist uit), maar er zijn nog winkels, niet ?
Slaapwel
xxx
Ilse

Gepost door: Ilse | 2009-09-30 om 21.15

Reageren op dit commentaar

Hallo Elly, Ik begin bij de leuke dingen: laarzen... heb gezien dat ze in allerlei kleuren bestaan deze winter. Was bijna in de verleiding gekomen om er 'petroleumgroene' te kopen :D
Misschien doe ik dat wel. Jij kan je dan misschien paarse kopen (ook in!!) en dan gaan we samen kleurrijk op stap.
Heb jij dat ook als het niet mee zit, of zelfs als het heel erg meezit... dat je zin krijgt om een nieuwe garderobe te kopen? Ik kan er deugd van hebben mij eens uit te dossen in een nieuwe outfit. We moeten ons regelmatig eens verwennen; alleen is het zo 'schadelijk' voor de portemonee hè.
Wat de nieuwe oncomedicijnen betreft: ging alles inderdaad maar wat sneller hè. Er zit zo'n evolutie in kankerbehandeling,in het uitwerken van nieuwe therapieën en in de werking van nieuwe medicijnen maar helaas laat veel nog op zich wachten.
Blij te horen dat het beter gaat met jou Elly! Hopelijk kun je de komende dagen eens flink gaan shoppen en als die laarsjes er komen dan graag een fotooooooooooo :-)

Gepost door: Lucretia | 2009-09-30 om 23.06

Reageren op dit commentaar

straf dan heb je weer dezelfde ideeen als ik ben verslaafd aan botten kopen ,elke winter denk ik heb er nog zoveel in de kast staan als nieuw maar elk jaar koop ik een nieuw paar van schoene of botten kopen èèn van de leukste dingen die er zijn. Ga maar zeker een paar kopen het is je gegund zodat je in de winter veel kan gaan wandelen en genieten van het herfstweer en zo je innerlijke rust terug vind tot gauw liefs cindy

Gepost door: cindy | 2009-10-01 om 10.35

Reageren op dit commentaar

*** Hoi, Elly,
Je weet waar je ev. kan komen kijken voor botten,eh! ;)

Ben blij dat je al aan winkelen denkt! Dat is een goed teken.

Lieve groet,
AnnitaGepost door: Annita | 2009-10-01 om 14.47

Reageren op dit commentaar

kwens je alvast veel shopping plezier!!! hmmmm laarzen!!!!!! :-)

Gepost door: Elke | 2009-10-01 om 19.05

Reageren op dit commentaar

Wat goed dat je denkt aan shoppen : op en top 'vrouw'. Heel blij dat deze chemo aanslaat. Slaapwel

Gepost door: Kris | 2009-10-02 om 02.17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.