09-01-10

Mooie taferelen

Van mij mag de winter snel voorbij zijn. Ik loop al enkele weken te snotteren en hoesten en durf met dit weer bijna niet buitenkomen want door lage witte bloedcellen ben ik extra vatbaar voor alle virusjes.

Gelukkig worden mijn dagen opgevrolijkt door de de drukte in onze tuin.
De vogeltjes hebben het nu moeilijk en wij proberen ze zo goed mogelijk te helpen. Op sommige momenten vliegen hier tientallen vogels af en aan om hun maagjes te vullen.
Jammer genoeg heb ik geen telelens want dan zou ik betere foto's kunnen maken. Hieronder zijn er toch een paar.
Je kan erop klikken om ze te vergroten.

IMG_8584JPGIMG_8598-1IMG_8606-1

Commentaren

Winter Winter in het bos
Alle plantjes slapen
En bij elke boom,
zijn de takken wit
Winter voor de dieren
De muizen en de mieren
iedereen is blij
dat hij in zijn holletje zit
K' heb een huisje gebouwd
Spek en noten
aan een touw gebonden
en in de deken van sneeuw
heeft een magere meeuw
mijn kruimeltjes brood toch gevonden!

Gepost door: MA Elly | 2010-01-09 om 12.51

Reageren op dit commentaar

vogels wat een mooie foto's! ik heb meteen ook een bakje eten buiten gezet. de vogels hebben het inderdaad moeilijk. ik hoop dat "mijn" egel (de egel waarvoor ik in september-oktober 's avonds katteneten en een ei zette) het nu warm heeft in zijn holletje.
prachtig gedicht ook, ma van Elly!

veel liefs

Saskia

Gepost door: saskia | 2010-01-09 om 16.16

Reageren op dit commentaar

zalig he die drukte in je tuin, en hoe kloek dat die vogels soms zijn, elk jaar komt mijn roodborstje terug eten, s'morgen, s'middags en s'avonds. de merels blijven komen en de mussen ook. en die ik dacht dat een mus was bleek volgens internet en ik zie hem bij jou ook op de foto, een vink te zijn. heel kloeke vogel. ik stond met een vriendin te babbelen aan de buiten kant van de raam en die vink kwam gewoon een meter van ons af brood eten, mijn vriendin stond daar zelfs met een hond bij. en de poes van de buren zat op onze dorpel en die vogels kwamen nog gewoon eten. wel op hun hoede maar ik had dat niet gedacht. ben minder blij met de poes dan de vogels. ben niet zo een poezemens. ma ik haat ze ook niet. maar net als jij kan ik echt genieten van de vogels.
verder wensen we je nog veel goede en gezonde dagen toe.
groetjes francy en jef.

Gepost door: francy | 2010-01-09 om 18.51

Reageren op dit commentaar

*** Hoi, Elly,

Mooi, eh! Ik heb bij ons in de tuin ook al vele bezoekers gehad, ik kan er lang naar zitten kijken! Mijn fototoestel ligt ook altijd dichtbij, maar het is ook niet genoeg uitgerust om er écht duidelijke fotokes mee te maken.Ik vind uw fotokes toch wél duidelijk, hoor!

Genieten maar en hopen op een snelle lente...(?)

Lieve sneeuwgroet,
Annita

PS. Brood is niet zo voedzaam voor vogels, het is beter om zaden, pitten, apennootjes en mezenbollen te hangen. (Donderdagochtend gehoord bij Ornelis en Rogiers op Q-music)

Gepost door: Annita | 2010-01-09 om 20.13

Reageren op dit commentaar

vogeltjes hier helaas geen zicht op lieve maar hongerige vogeltjes... dus voor mij mag die winter echt heel snel voorbij zijn... al begin ik gewend te raken aan het wandelen (lees: glijden) in de sneeuw...
maar had vorige week ook een minder weertje en zat veel binnen en snap je dan ook helemaal!!! laat de lente maar komen !
goeie moed Elly!
ps: ben beetje gewaagd geweest op mijn blogje maar ben trots op mezelf dat ik toch geweest ben, nèh! you know what I mean!

Gepost door: tricky | 2010-01-10 om 16.52

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.