21-01-10

Controle

Een paar weken geleden kreeg ik van het ziekenfonds het verzoek om een recent verslag van de oncologe op te sturen zodat ze konden bepalen of ik nog steeds recht heb op een uitkering of terug aan het werk zou moeten.
Het uitgebreide verslag werd keurig opgestuurd. De inhoud ervan was heel duidelijk over wat mijn mogelijkheden en beperkingen door de ziekte en door de behandelingen zijn.

Vorige week ontving ik een uitnodiging om vandaag op controle te komen bij de adviserende geneesheer van datzelfde ziekenfonds.
Ik was in eerste instantie verontwaardigd dat iemand in mijn situatie zich ondanks alles nog moet aanbieden; alsof de brief van de oncologe niet duidelijk genoeg was…

Uiteindelijk viel de controle mee. Na een paar minuten stond ik terug buiten.
De arts zat er zelf verveeld mee toen hij hoorde dat er geen kans op genezing meer is. Hij was heel vriendelijk en gaf me enkele interessante tips. Bovendien legde hij verontschuldigend uit hoe het systeem werkt en toen ebde mijn verontwaardiging helemaal weg.

Blijkt dat de administratie niet volledig op elkaar afgestemd is en dat de uitnodigingsbrieven elke twee jaar automatisch en zonder onderscheid te maken verstuurd worden.
Ik heb vriendelijk afscheid genomen met de woorden: “hopelijk tot binnen 2 jaar”.
Hij hoopte hetzelfde zei hij…

Commentaren

Blij... met een reactie van jou. We zaten erop te wachten. Ook frustraties willen we delen...
Tot binnenkort...

Gepost door: Mia | 2010-01-21 om 23.33

Reageren op dit commentaar

*** Hoi, Elly,
Ik snap wat je bedoelt. De communicatie tussen sommige diensten is barslecht en dan krijg je zulke toestanden, eh!
Goed dat de controledokter er een woordje uitleg bijgaf, anders blijft dat knagen aan je en kan je van het ziekenfonds niks goeds meer zeggen.

Voor de rest, alles een beetje OK?
Ik probeer volgende week eens langs te komen, als je past, natuurlijk.

Je krijgt alvast een vroege lenteknuffel,;)en geniet al maar van de eerste zonnestralen...mmm...zalig!

Annita

Gepost door: Annita | 2010-01-22 om 11.06

Reageren op dit commentaar

Voor jou ,en alle lotgenoten Heel veel liefde
Heel veel vriendschap
En een kus voor de pijn
Is voor alle zieke mensen
Nog steeds het beste medicijn

XXX

Gepost door: MA Elly | 2010-01-22 om 12.23

Reageren op dit commentaar

verontwaardiging oh, ik kan me je verontwaardiging in eerste instantie zo goed voorstellen... gelukkig kreeg je de uitleg erbij, én een vriendelijke, begrijpende arts, dat maakt veel goed!
en ik hoop dat je nog vaak 'tot over 2 jaar' mag gaan zeggen!!!
sterkte meid...

Gepost door: tricky | 2010-01-22 om 15.40

Reageren op dit commentaar

positief wordt negatief, Vooral onthou ik dat de controle arts je interessante tips heeft gegeven. Kijk en dat zijn dan toch opwarmertjes voor de dag die eerst zoveel verontwaardiging uitlokte.
Natuurlijk hoop ik samen met jou, dat je in 2012 er weer een schrijfsel over mag plaatsen!
Veel liefs
Gettie

Gepost door: gettie | 2010-01-22 om 20.08

Reageren op dit commentaar

Dag Elly, Bureaucratie noemen ze dat ...
Gelukkig was de arts 'meegaand' en begripvol! Dat scheelt al veel.
Ik hoor soms nog van die verhalen die echt niet leuk zijn...
Zoals laatst bij een lotgenootje (ze kreeg net haar laatste chemo). Vroeg de arts: "voel je nog iets"... en... 'hoe lang duurt het revalidatieprogramma? 3 maand? Wel dan kun je daarna gaan werken...'

Liefs en groetjes,

Gepost door: Lucretia | 2010-01-22 om 21.02

Reageren op dit commentaar

controle ben ook niet lang geleden op controle geweest,juist hetzelfde verhaal brief van mano meegekregen maar toch moeten gaan ,maar had ook geluk als ik zei dat ik niet meer genees zag ik haar blik in haar ogen dat kan toch niet iemand van 36 en gaf me ook tips mee naar huis .Maar ja er zijn altijd mensen die van de sitatie gebruik maken die niks mankeren en daar ben jij en zoveel andere de dupe van ,en nog iets natuurlijk kan jij zeggen tot binne 2 jaar de moed erin houden he liefs cindy

Gepost door: cindy | 2010-01-23 om 16.40

Reageren op dit commentaar

Ah, die ambtenarij toch! En die computersystemen, zo onpersoonlijk. Goed dat er dan een vriendelijk gelaat achter schuilt. Ik lees ook dat je je gevoel voor humor nog niet verloren bent. Goed zo!

Gepost door: Kris | 2010-01-24 om 02.00

Reageren op dit commentaar

*** Midden mijn chemobehandeling, zonder haar... kreeg ik ook eens controle. Wat is het probleem, vroeg die arts? Euhmmm borstkanker!!! De man schrok zich rot! Ergerde zich dat "men" dat niet aan hem gemeld had... Ja ja, bureaucratie hé...
Ook hij putte zich uit in verontschuldigingen..
Dat was de enige keer dat ik controle kreeg...

Maar euh, ik ben wél nieuwsgierig naar die tips die je kreeg!

Gepost door: Tal | 2010-01-25 om 15.25

Reageren op dit commentaar

erg bekende procedure klinkt me bekend in de oren..... de dag dat op de operatietafel lag.... tuurlijk, de controledokter die thuis aan de deur was geweest.
" superleuke" behandeling chemo en radiotherapie gehad.. je kent dat wel zekers.
één week na stoppen van behandeling terug naar het werk, proberen om halftijds terug te beginnen...
Commentaar van de bedrijfsarts: Hoe lang denk je dat te doen, dat halftijds thuis zitten?? Je mag maar een paar keer verlenging van aangepaste werkuren vragen.
Bureaucratie kom verdomd veel te veel tegen.
Gelukkig kreeg je een aangename arts te spreken die je over 2 jaar weer verwacht

Gepost door: cathy | 2010-01-27 om 16.34

Reageren op dit commentaar

Herkenbaar Hey Elly,

't Is heel lang geleden, maar toevallig kom ik hier weer op je blog terecht en je laatste reactie was zo herkenbaar.... Luc is zo vaak naar de ziekenkas moeten gaan voor controle, ook al was hij zo ziek. Gewoon schandalig. En ik weet, ze kunnen er zelf niets aan doen, maar dit is toch echt niet te doen? Luc was terminaal, moeten ze dat keer op keer constateren? Moest hij daar echt iedere keer weer opnieuw voor gaan? Ik hoop dat ze daar eindelijk iets aan gaan doen.

Gepost door: Karin | 2010-01-27 om 20.51

Reageren op dit commentaar

Omdat het gedichten dag is vandaag Aan al diegenen die lezen , soms schrijven een bericht!

Dank voor de lieve woorden
Dank je voor je warm bericht
Voor de vriendelijke woorden
Bracht je een glimlach op ons gezicht!

Gepost door: MA Elly | 2010-01-28 om 20.23

Reageren op dit commentaar

nog zo eentje oals je ziet ben je niet alleen met dat stomme gedoe,wij zijn ook van de eene control naar de andere gestuurd,wel vriedelijke mensen moet ik zeggen, maar verleden week vonden we het echt niet leuk,voor de parkeer pas moesten we naar
Weelde statie om kwart voor 9 veel te vroeg voor Rene hij was niet al te best endaar lag verdorie nog veel verharde sneeuw heel die wijk was spiegel glad,de dokter stelde vragen die we al zoooo dikwijls te horen kregen,ik wou de platen laten zien die we bij hadden,en wat zei die ik heb hier het voledig dosier voor mij liggen,en dat was het.je ziet Elly wat ze met je kunnen doen hopelijk is circus nu gedaan ik ben het beu.Lieve Elly dat ze U nog durven vragen is gewoon schandalig na zo hard vechten heb jij beter verdiend hoor doch geef niet op meisje laat zien dat je ne vechter bent petje af voor U.
Liefs Paula.


Gepost door: paula | 2010-01-29 om 20.30

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.