31-07-10

Lappenmand

Het was gelukkig al een tijdje geleden dat ik in de lappenmand lag, tot deze week.

Eerst chemo en twee dagen later een bronchitis erbij, waarschijnlijk het gevolg van een wandeling in de Ardense regen.

Omwille van de verlaagde weerstand schreef de dokter zware antibiotica voor die ik eigenlijk niet goed meer verdraag, met alle gevolgen vandien.

Al een paar dagen in de lappenmand dus en ik vrees dat het nog niet helemaal voorbij is. Spijtig genoeg moet ik daardoor een paar leuke afspraken missen. Je zou denken dat dat went, maar na een langere "goede" periode is het toch aanpassen om een stapje terug te zetten, uitgeteld op de zetel te liggen en opnieuw afspraken te moeten afzeggen.

Volgende week beter...

27-07-10

Belg dumpt massaal dieren op internet

Nooit eerder werden huisdieren zo massaal op het internet verkocht als de voorbije weken. Meer dan 10.000 katten, honden, maar ook parkieten, schildpadden en konijnen staan te koop op 2dehands.be.

Blijkbaar willen heel wat vakantiegangers snel nog van hun dier af, voor ze op reis vertrekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

'Het hele jaar door staan er zo’n 6.000 dieren te koop op onze site, maar sinds juni loopt dat aantal op tot meer dan 10.000', zegt Linda Schaake, woordvoerster van 2dehands.be. 'Normaal hebben we 500 tot 600 honden, nu zijn dat er meer dan 900.'

De reden: 'De asielen zijn overbevolkt, de opvangtehuizen volzet. Dan biedt het internet een uitweg', aldus Schaake.

Maar daar is Michel Vandenbosch van Gaia het niet mee eens. 'Een hond is een behoeftig wezen, geen tafel of een stoel die je even snel het internet op gooit', maakt hij zich boos. 'Het is een flauw excuus om te zeggen dat er gezocht wordt naar een betere thuis. Vakantiegangers willen gewoon zo snel mogelijk van hun beestje af en dan is het bijzaak waar het dier terechtkomt.'

Volgens de wet is het nochtans 'verboden reclame te maken of advertenties te plaatsen met het oog op het verkopen van dieren'. Maar de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn geeft toe dat het internet amper te controleren is. 'Als er een klacht komt, treden we altijd op', luidt het. 'Maar veel zijn dat er niet, mensen rapporteren inbreuken niet meer.'

Bron: Het Laatste Nieuws

Een schande is het! Veel mensen kopen een huisdier zonder na te denken over de gevolgen en trouwens ook zonder rekening te houden met de karaktereigenschappen van het ras. Ze vinden het dier wel leuk zolang ze er niet te veel last van hebben, maar als de vakantie in aantocht is, kost het te veel moeite of geld om opvang te zoeken en ontdoen ze zich ervan alsof het een versleten bankstel is. Razend kan ik daarvan worden.

Ik ben er geen voorstander van dat alles wettelijk geregeld gaat worden, maar tegen deze dumppraktijken zou toch op één of andere manier gereageerd moeten worden. De vraag is alleen: hoe?

Dan heeft Figo (net zoals heel veel andere huisdieren) het toch beter getroffen.

P1010167.JPG