09-09-10

Race for the cure 2010

Antwerpen,  Waalse kaai, 26 september

Op 26 september 2010 vindt in Antwerpen voor de 2de keer de Belgium Race for the Cure® plaats. De Race for the Cure is meteen de nationale kick-off van de internationale borstkanker-maand  (oktober) in België.

Lopen of wandelen

De Race is een 3km walk of 6km run voor mensen van alle leeftijden en van elk fitnessniveau.

De deelnemers vieren tijdens de Race for the Cure hun overwinning op borstkanker, steunen diegenen die nog altijd tegen de ziekte vechten en herdenken iedereen die aan borstkanker overleden is.

Alle lotgenoten (mensen die borstkanker hebben/hadden) dragen op de Race for the Cure een roze T-shirt  (vrijblijvend uiteraard). Familie, vrienden en sympathisanten krijgen een witte T-shirt. De prijs van de T-shirt is inbegrepen bij de inschrijving.

Inschrijven

Vooraf inschrijven kost 10 euro per persoon, daginschrijvingen kosten 12 euro om deel te nemen.

Bedrijven die zich vooraf inschrijven met minimaal 10 personen betalen 8 Euro per deelnemer. Vanaf 50 personen kunnen ze genieten van een hele reeks voordelen en aanwezigheid ter plaatse.

Iedere deelnemer krijgt bij aankomst ook een goodie-bag met een aantal cadeautjes van de Think-Pink partners. De bijzondere deelnemers krijgen ook nog een foto-moment op het einde van de Race.

De Village  & Familiegebeuren

Borstkanker is jammer genoeg een ziekte waar heel veel mensen mee geconfronteerd worden.

Daarom is het belangrijk dat iedereen zich deze dag niet alleen herinnert als een dag van bewustmaking maar ook als een leuke en aangename familiedag.

Wij zorgen dan ook voor positieve sfeer door het creëren van een “village” waar allerlei leuke activiteiten plaats vinden. Vóór, tijdens en na de Race is iedereen, ook niet deelnemers, van harte welkom in de village, het dorp van de race, waar je iets lekkers en gezonds kan eten en drinken, waar informatie over borstkanker wordt uitgewisseld, waar kinderen naar hartelust kunnen spelen in bijvb. een springkasteel en waar allerlei activiteiten plaats vinden ( zoals massage-bedden, zumba, etc .. ).

Maar vooral: waar het gezellig vertoeven is met alle deelnemers aan de race.

Voor zij die met borstkanker kampen of te kampen hebben gehad, is er een speciale tent, enkel en alleen voor hen toegankelijk waar ze ervaringen met lotgenoten kunnen delen.

Bekende Vlamingen & Vrijwilligers

De Race for the Cure wordt ondersteund door heel wat bekende Vlamingen waaronder Véronique De Kock, Jo Lemaire en Janine Bischops. Ook de finalistes van Miss België zullen aanwezig zijn.

De Race en het werk van Think-Pink is evenmin mogelijk zijn zonder de steun van de vele vrijwilligers die zich steeds belangeloos inzetten.

Word bijzondere deelnemer en win een auto !

Think-Pink is op zoek naar 100 bijzondere deelnemers die kunnen zorgen voor een extra push in de opbrengsten. Deze mensen engageren zich om minimum 500 euro in te zamelen voor 22 september. De eerste honderd personen die zich laten sponsoren voor een bedrag van minimum 500 Euro en zich daarmee inschrijven op de site, maken kans om een Skoda Fabia auto te winnen, geschonken door partner Skoda.

Na de Race zal één van deze bijzondere deelnemers met een gloednieuwe Skoda Fabia naar huis rijden. Deze prachtige wagen is gesponsord door Skoda, eveneens een partner van Think-Pink.

De winnaar zal meteen na de Race worden bekendgemaakt. Dit betekent dat bijzondere deelnemers minimum één kans op 100 hebben om de auto te winnen !

Naast de hoofdprijs, zijn er ook nog tal van andere prijzen als Samsung gsm’s, handtassen van BOO! en meer te winnen !

Wie zich niet geroepen voelt deel te nemen maar ook zijn/haar steentje wil bijdragen, kan één van de speciale deelnemers sponsoren op de site.

Praktische informatie

Inschrijvingen ter plaatse

Zaterdag, 25 September

Van 12u00  tot 18u.

Zondag, 26 september

Van 8u30 tot 10u30

Programma

Zondag, 26 september

 Pick-up T-shirts  : van 9u00 tot 10u45 

Warming Up - Zumba :  10u30

Start Run :   11u00

Stretching: 11u30-12u15

Prijsuitreiking: 12u15-12u30

Optreden in village: vanaf 12u30

Parking

Gratis parking tusssen de Waalse en Vlaamse Kaai

Bus Parking : Kaai 19

 

Meer info  & inschrijvingen

http://www.raceforthecure.be/

Commentaren

MEN ZEGGE HET voort!

Belangrijk:
Voor iedereen die er mee te maken heeft,of misschien in de toekomst ook mee te maken krijgt...... hopelijk niet,hopelijk nooit!

Voor diegenen die deelnemen,duimen wij ,wees maar zeker!

Gepost door: Ma Elly | 2010-09-09 om 16.42

Reageren op dit commentaar

denk dat ik dit jaar maar wijselijk verstek ga geven... ;-)

Gepost door: tricky | 2010-09-10 om 17.26

Reageren op dit commentaar

Elly, kan jij gaan? Ik wil graag gaan, maar niet alleen - mag ik deze post overnemen op mijn blog? liefs! Saskia

Gepost door: saskia | 2010-09-10 om 22.28

Reageren op dit commentaar

Maggie Smith
( Oscarwinnares) zegt op 74 jarige leeftijd

Kanker is iets verschrikkelijks
Dat de wind uit je zeilen neemt!

Gepost door: Ma Elly | 2010-09-11 om 14.17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.