22-11-10

Moeilijke week

De voorbije week was een moeilijke waarbij ik uit mijn diepste reserves heb moeten putten.

Eerst was er ongeloof, daarna drong pas de harde realiteit door. Zaterdag hebben we afscheid genomen van mijn lieve vriendin en pas toen besefte ik echt dat ze er niet meer is. Toch niet op de manier zoals we dat gewoon zijn. Ergens blijft ze altijd bij ons. Daarvan ben ik overtuigd.

Donderdag was ook zo'n moeilijke dag, chemodag. We zouden eigenlijk samen chemo hebben. Zelden heb ik mezelf zoveel moed moeten inspreken om naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig werd ik heel goed opgevangen door de verpleging van oncologie en kon ik met hen praten over mijn verdriet, over het gemis.  

En nu... moeten we doorgaan.

Eerst vooral rust nemen. Ik ben zo moe, zowel van het verdriet als van de chemo. En het zal snel donderdag zijn. Dan word ik verwacht voor een dosis Herceptine. En zo gaan we door...

Don't lose hope.

When the sun goes down, the stars come out.

Commentaren

Elly,

Neem de tijd om je verdriet te verwerken, afscheid nemen van een vriendin is altijd moeilijk en het duurt een poosje voor je het een plaats kunt geven. Neem vooral voldoende rust en geef jou strijd niet op Elly.
Veel moed en sterkte !

Maggy.

Gepost door: Maggy Peeters | 2010-11-22 om 09.25

Reageren op dit commentaar

Warme sterkte-knuffel XXX

Gepost door: Tal | 2010-11-22 om 12.10

Reageren op dit commentaar

is ook heel erg zwaar allemaal... ik leef met je mee, dikke steunknuffel!

Gepost door: tricky | 2010-11-22 om 16.40

Reageren op dit commentaar

elly,

Neem je tijd voor je verdriet. Neem je tijd om het verwerken en plaatsen van het gemis van je vriendin. Het doet pijn goede, dappere mensen rondom je te verliezen aan kanker. Het is vaak een langdurig ziekteproces geweest ,een jarenlang gevecht tegen de ziekte ! Als je dan uiteindelijk de strijd verliest, laat je een enorme leegte achter bij je familie en goede vrienden. Mensen met kanker hebben zo vaak gesproken over verlies, ziek zijn, moedig en sterk zijn, volhouden, en ....doodgaan. Niemand leert ons hoe je met al die moeilijkheden moet omgaan. en toch leer je op al die jaren 'de dag te plukken' en van elke goede dag te genieten.

Veel sterkte en moed !

Liesbeth

Gepost door: Liesbeth | 2010-11-22 om 17.29

Reageren op dit commentaar

Lieve Elly,

mijn gedachten waren de voorbije dagen bij jou, maar daar ben je natuurlijk niet mee gebaat.
Bah, die verdomde keerzijde van de glitter rond kanker, de harde realtiteit. Ik had het er net nog over op mijn blog.

Dikke knuf moedige warrior!

Gepost door: Rikkert | 2010-11-23 om 11.05

Reageren op dit commentaar

Blijf je sterk houden Elly.

Fixeer je op de kleine lichtpuntjes. De sterren, zonnestralen, glimlach, berichtjes, open haard, vogeltjes, Figo, lekkere tas koffie, liedje op de radio enz.

Gepost door: simonne | 2010-11-24 om 16.01

Reageren op dit commentaar

Lieve Elly,
'k Voel zo mee met je verdriet. 't Is zo eigen aan de ziekte. Vrienden maken, en dan verliezen..! Je vertrouwde eigen omgeving is daar voor je. Een beetje troost? Knuffel Kris

Gepost door: Kris | 2010-12-06 om 00.02

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.