27-04-12

Jaardag

Elly zou vandaag, vrijdag 27 april 47 jaar geworden zijn. Een moeilijke dag voor ieder van ons. Wij rekenen erop dat Elly ons zal helpen opdat haar slagzin "Uit je pijnlijkste dieptepunten groeien uiteindelijk je grootste krachten" ook voor ons zal uitkomen.

In  een vorig bericht schreef ik al en zong Whitney Houston over "bittersweet memories...".  Wij hebben dan ook ongelooflijk vele mooie herinneringen die Elly ons cadeau deed en wij zullen die herinneringen blijven koesteren. Eén van die onvergetelijke momenten beleefden we tijdens het feestje dat we georganiseerd hadden ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag.

Met Elly was afgesproken dat wij die dag samen met Hans en Nanouchka in de vroege avond zouden gaan dineren in het restaurant Il Fogon. Zonder dat zij het wist hadden wij familie, haar vrienden, jeugdvrienden en vroegere schoolkameraden uitgenodigd. Elly begreep niet waarom er gedurende de dag zo weinig telefoontjes kwamen om haar te feliciteren. Andere jaren kwam er op de jaardag zelf ook heel wat volk over de vloer maar deze keer kwam er heel weinig bezoek. Dat werkte blijkbaar een beetje op haar zenuwen en ze besloot, zoals ze later zei :"Als ze toch niet naar hier komen om mij te feliciteren, dan ga ik maar de stad in om mijzelf eens te verwennen". En zogezegd zo gedaan.

Wanneer we s'avonds samen onder een daverend applaus het onverlichte Il Fogon binnen stapten begreep ze onmiddellijk de hele situatie. Eens de lichten aan was het een heel emotioneel moment voor haar (en ook voor ons) toen zij zag wie er allemaal aanwezig was om haar 40ste verjaardag samen met haar te vieren. De traantjes liepen, maar niet alleen bij Elly... Het was haar 1ste verjaardag nadat ze het slechte nieuws gekregen had dat er uitzaaingen vastgesteld waren  in de lever en dat genezing niet meer mogelijk zou zijn. Die avond hebben we echter even alle problemen zoveel mogelijk op de achtergrond geschoven en hebben wij samen met Elly er een heel mooi feest van gemaakt.

Haar neef Wim had zijn gitaar meegebracht en op zijn muziek werd er duchtig meegezongen. Een aanwezige fotograaf had enkele korte filmpjes gemaakt die ik terug vond op Elly's computer. Ik laat jullie 2 x één minuut meegenieten...


 

Nanouchka, Elly's "leendochter" zoals zij ze zo graag noemde, is vandaag ook jarig. Zij wordt "al" 19 en ik maak hier van de gelegenheid gebruik om haar te dezer gelegenheid hartelijk te feliciteren. Straks zijn we daar om het beloofde stuk taart te eten en nog eens wat bij te babbelen. Nog heel veel succes gewenst in de maanden die komen gaan en dat je mag slagen in je 1ste jaar Hogeschool in Antwerpen. Tot straks!

PS : Elly's blog bestaat dus nog en zal blijven bestaan. We kregen nogal wat reacties dat "het lang duurt om de blog te openen" tot zelfs "Elly's blog is weg". Geduld is een mooie deugd! Geduld moet je dus hebben wanneer je Elly's blog opent, ook wanneer de commentaren opgevraagd worden. Op mijn berichtje naar Skynet i.v.m. hiermee heb ik geen antwoord gekregen. Voorstellen, commentaren of reacties zijn welkom op slegers.willy@gmail.com