01-09-17

1 september 2017

Vandaag 6 jaar geleden hebben wij afscheid genomen. Ondertussen is er heel wat gebeurd en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om nog een keer te vermelden dat de oncologe van Elly, Manon Huizing, een boek geschreven heeft met als titel :"Passie voor de patiënt". (Zie ook vorig bericht op deze blog)

In het voorwoord (Ten geleide) schrijft Manon :"Ik draag het boek op aan Elly Slegers (1965-2011) uit Mol. Zij was één van de vele vrouwen die op jonge leeftijd getroffen werden door borstkanker en één van mijn eerste patiënten toen ik in 2002 in Vlaanderen belandde. Haar vertrouwen in mij als oncoloog schonk mij op mijn beurt het zelfvertrouwen om als Nederlandse in België beroepshalve mijn plaats te vinden. Ik kwam als arts uit Nederland, waar een zeer strak gereguleerde geneeskunde heerste. Elly gaf mij de moed en de kracht om mijn stempel te kunnen drukken in de Vlaamse oncologische zorg, die toch heel anders in elkaar stak en een beetje leed aan minder sterk gestructureerde oncologische samenwerkingsverbanden. Dank zij Elly kon ik ook als mens een periode van eenzaamheid overbruggen, want er ontstond een vriendschapsband tussen ons. Mijn bewondering voor haar als patiënt is ook zeer groot omwille van haar onvermoeide strijd tegen de kwakzalverij. Uit haar blog hebben ontelbare mensen met borstkanker moed geput. Zelfs mijn collega's in Nederland lazen die en riepen me na :"Jij hebt een beroemde patiënt."

Lovende woorden van iemand met een schat aan ervaring. Dat heet dan "iemand een hart onder de riem steken". En daarvoor zijn wij Manon Huizing zeer dankbaar, zeker op de moeilijke dagen zoals vandaag.

Zoals al vroeger te lezen schenkt Manon de volledige opbrengst van haar boek aan het Steunfonds MOCA : Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (UZA). Het boek zelf is een waar succes en de 2de uitgave is momenteel beschikbaar. Inlichtingen : willemsuitgevers.com 

 In het boek worden 15 patiënten van Manon geportretteerd. Elly's portret begint met deze foto :

IMG_4112.JPG

Ook bij ons kan je terecht indien je meer inlichtingen wilt : slegers.willy@gmail.com

 

 

 

 

Commentaren

Dikke kus voor jullie, tantie en nonkel ... jullie doen dat super samen !!! Zeer bewogen jaar achter de rug en heb nu nog meer bewondering voor jullie.
XXx
Ilse

Gepost door: Ilse | 2017-09-01 om 22.11

Reageren op dit commentaar

Mooi dat Elly nog steeds blijft inspireren.
Het tellen van de jaren... zes jaar reeds voor Elly. En ik tel ondertussen voor de mijnen.
Fijn dat jullie hier iets blijven plaatsen. Veel courage gewenst.

Gepost door: sodade | 2017-09-02 om 17.54

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.