14-06-07

Don't give up

Peter Gabriel en Kate Bush met "Don't give up"


Don't give up
cause you have friends
Don't give up
Youre not the only one
Don't give up
No reason to be ashamed
Don't give up
You still have us
Don't give up now
Were proud of who you are
Don't give up
You know its never been easy
Don't give up
cause I believe theres the a place
Theres a place where we belong

13-06-07

Bange clown

Onderstaand gedichtje kreeg ik van een vriendin. Het is me op het lijf geschreven. Ik ben al verschillende jaren die clown die vanbinnen weent maar aan de buitenkant lacht om de anderen én mezelf ervan te overtuigen dat het goed met me gaat, terwijl dat in werkelijkheid niet altijd zo is. Ik noem het zelf mijn schild. Het schild weerhoudt me ervan om anderen te veel lastig te vallen met mijn diepste angstgevoelens, maar het is tevens een zelfbescherming en een manier om alles te kunnen blijven relativeren. Ik ben erg goed geworden in het weglachen van dingen, binnenin is het vaak een ander verhaal.

Momenteel kan ik geen clown zijn; nu weent zowel de binnen- als buitenkant. Ik probeer het positief te blijven benaderen, maar dat is verdomd moeilijk. Ik ben zo bang voor wat ze eventueel gaan vinden en of er nog wel een behandeling zal zijn die werkt. Het heeft geen zin om op de feiten vooruit te lopen en continu te piekeren, maar ik vind de uit-knop van mijn computertje niet.

Is het leven
je soms te zwaar,
probeer dan een beetje
te gelijken
op een clown
die in zijn hart schreit,
maar met een lach
op de viool speelt voor
een kind,
om zo
zijn eigen hart
van droefheid
te genezen.