14-11-11

Lieve Lieve (2)

Vandaag één jaar geleden is Elly's lieve vriendin en lotgenote Lieve overleden. Vijf jaar lang deelden zij lief en leed en waren zij regelmatig samen in het ziekenhuis om gelijklopende behandelingen te ondergaan. Samen hadden ze veel meegemaakt, samen pepten ze mekaar op naar de volgende behandeling toe. Het onverwachte heengaan van Lieve was dan ook een zware slag voor Elly en vanaf toen zag ze haar toekomst met nog meer angst tegemoet.

Elly plaatste toen voor Lieve het liedje "One Word" van Anouk op haar blog. Zo triest en toch mooi. Redenen te over om het nog een keer te horen. And now you both are stars in heaven!


Deze namiddag nog op bezoek geweest bij Hans. Nanouchka was juist vertrokken naar haar 'kot' in Antwerpen en Hans dus alleen thuis. Loopt nog altijd (een beetje) verloren in het huis waar alles hem herinnert aan Elly, zijn grote steun en toeverlaat.

Ook nog eens geprobeerd de dressing leeg te maken. Verschrikkelijk moeilijk en emotioneel. Ook mooie herinneringen en toch pijnlijk. Wat missen wij jou, Elly...

Nooit meer jouw stem,

Nooit meer jouw lach.

Nooit meer samen genieten

van een mooie dag;

De pijn vanbinnen doet zeer,

ze zeggen dat mindert,

maar wanneer?

Wij missen je meer en méér.

26-10-11

Afscheid tijdens afscheidsplechtigheid

foto Elly Slegers.jpg

We zijn gekomen aan het einde van de afscheidsceremonie.

De afscheidstekst werd gelezen door de ceremoniemeester. Op het scherm werd ondertussen bovenstaande foto van Elly geprojecteerd.

 

Tot afscheid.

Je kan huilen omdat Elly er niet meer is

of je kan lachen omdat zij onder ons geleefd heeft.

 

Je kan je ogen sluiten en hopen dat zij terugkomt

of je kan je ogen sluiten en zien wat zij heeft achtergelaten.

 

Je hart kan leeg zijn omdat je haar niet ziet

of het kan vol zijn met haar liefde.

 

Je kan aan haar denken en enkel dat zij van ons is heengegaan

of je kan haar gedachten koesteren en deze laten voortleven.

 

En laten we dat maar doen.

 

Bewaar allemaal nog de mooie herinneringen aan Elly van die tijd dat ze onder ons was.

 

Elly, we zeggen je geen vaarwel maar tot weerziens.

 

09092011 (7).JPG

Het moment van het definitieve afscheid is dan aangebroken. Een laatste hulde aan Elly wordt gebracht door een groet uit te brengen aan de asurne waarna een gedachtenisprentje werd aangeboden.

Onder het oog van een toastende Elly en met in ons achterhoofd de tekst van het liedje "Is this our farewell"  verlieten we de zaal. Nadien kon er bij een drankje nog van gedachten gewisseld worden o.a. over alles wat Elly voor iedereen heeft betekend en wat ze nog betekenen zal. 

dankfoto elly.jpg

En met een knipoogjeKnipogen  "hoor" ik Elly al zeggen : "Dank je wel. Jullie hebben dat heel goed gedaan".   Ik houd er dan ook aan iedereen die meegewerkt en gezorgd heeft voor een vlekkeloos verloop van deze afscheidsplechtigheid nog een keer hartelijk te bedanken.

 

slegers.willy@gmail.com